Blir det endelig nye eiere på Hunsfos?

Nye eiere skal stå klare til å overta driften på Hunsfos fabrikker. Representanter fra en tysk bedrift har vært på besøk i Vennesla tidligere denne uken.

En tysk bedrift står trolig klar til å føre Hunsfos fabrikker videre. Tidligere denne uken har bedriften hatt besøk av tre representanter fra det aktuelle firmaet, men bostyrer Håvard Wiker vil ikke si noe om hva slags bedrift det er snakk om.

– Det har du sikkert forståelse for at jeg ikke ønsker å uttale meg om. Det jeg imidlertid kan si, er at vi har fått henvendelser fra flere selskaper som har meldt interesse for Hunsfos, men per i dag er det dette tyske selskapet vi har tettest dialog med, understreker han overfor fvn.no

Avgjørelsen faller trolig fredag

Wiker har siden 22. september forsøkt å finne nye eiere, og etter å ha jobbet med dette i underkant av en måned ser det ut til at en avgjørelse nå er i ferd med å falle på plass. Avgjørelsen faller trolig i slutten av denne uken.

– Jeg håper vi kommer frem til en løsning i løpet av fredagen. Nå skal jeg ha møte med representanten fra det tyske selskapet i formiddag, før han drar hjem Tyskland. Vi kommer til å ha tett kontakt fram mot fredag, forklarer Wiker.

Ikke alle er optimister

Arne Berntsen, klubbleder ved Hunsfos fabrikker var ikke informert om den mulige overtakelsen når Fvn.no snakket med ham tirsdag.

– Jeg har ikke så mye å fortelle, dessverre, jeg er jo oppsagt som alle andre på fabrikken og er kun nede på klubbkontoret innimellom. For å være ærlig, tror jeg ikke det er så mange som har den store troen på at dette skal løse seg, sier Berntsen.