Perfekt for gutteturen

Dette er en film som passer for deg med en smule ironi og bisarr humor.

Sacha Baron Cohen spiller rollen som The Dictator. Pressefoto: Filmweb.
Sacha Baron Cohen spiller rollen som The Dictator. Pressefoto: Filmweb.

The Dictator er en komedie som handler om Aladeen, den mektige diktatoren av Wadeya. Han lever etter sine egne regler, og hans folk er beredt på å gjøre hva enn han ønsker- enten det er å kysse han under armene, skaffe han sengepartnere som Megan Fox og Katy Perry til skryteveggen, eller henrette personer han ikke liker. Men en dag reiser han til Amerika, hvor alt forandrer seg. I New York blir han sviktet av sine egne menn, og kidnappet av en mann som hater alle ikke-amerikanere. Men i det mannen klipper av skjegget hans så folk ikke skal skjønne at han er diktatoren, tar det fyr, og alt går galt. Aladeen unnslipper, og legger ut på sitt nye liv i Amerika- uten sitt berømte skjegg. Han finner til sin store skrekk ut at en dobbeltgjenger har tatt hans plass som diktator, og planlegger å innføre demokrati i Wadeya. Han må gi seg ut for å være den amerikanske borgeren Allison Burgers, og begynner å jobbe for Zoey, en ivrig protestant som driver en økologisk butikk. Han fortsetter sitt nye liv der han gjør sine egne tolkninger av det å være en amerikansk borger, og får et spesielt forhold til Zoey. Og siden han føler avsky ved tanken på å kappe hodet av henne må det vel være kjærlighet? Samtidig må han planlegge hvordan han skal ta tilbake plassen som diktator. Han tvinges ut i en kamp der han må velge hva som er viktigst, forholdet til Zoey eller å bli den siste store diktatoren.

Om filmen:

Premiere: 16. mai 2012

Skuespillere: Sacha Baron Cohen, Megan Fox, Anna Faris m.fl.

Aldersgrense: 11 år

Sjanger: Komedie

Produsent: Sacha Baron Cohen, Alec Berg, David Mandel, Jeff Schaffer, Scott Rudin

Spilletid: 1t 25 min.

Sacha Baron Cohen, som spiller Aladeen, er kjent fra roller som Borat, Ali G og Brüno. Han spiller overbevisende som alltid, og viser nok en gang at han kan sette seg inn i hvilken som helst rolle han havner i. Anna Faris er kjent fra Scary Movie, The House Bunny og What’s Your Number. Hun spiller rollen som Zoey, og hjelper også til på sin egen overdrevne måte med å gjøre filmen morsom.

Dette er en morsom film som passer for alle som kan se verden med en smule ironi og som liker litt bisarr humor. De som har sett Borat kommer nok garantert til å elske denne, da det er samme skaper som står bak. Filmen får pluss for fengende musikk. Grunnet noen scener med diverse nakenhet og voldsscener bør du nok ikke ta med de aller minste, men heller spare denne filmen til gutteturen. Å ta med bestemor på 80 er kanskje heller ikke det smarteste, siden en del av humoren går kraftig på bekostning av kvinner. Men det må vi vel nesten finne oss i når vi ser en film som denne.