Duket for toppkamp på Sør Arena

  Mandag 28.mai får et revasjelystent Startlag besøk fra nord på Sør Arena.

  Mons Ivar Mjeldes menn var høyt oppe etter 7-0 seieren over Notodden på eget gress, men kom raskt ned på jorda igjen. Forrige runde ble sesongens første tap et faktum, Start tapte hele 3-0 borte mot Mjøndalen. Nå er det et revansjesugent Startlag som tar i mot serietoer Bodø/Glimt til dyst i Adeccoligaen.

  Mons Ivar Mjeldes elever står oppført med kun ett tap etter årets åtte første Adeccoliga-kamper, og har fortsatt til gode å gi fra seg poeng på eget gress. I skrivende stund ligger sørlendingene på 5.plass i Norges nest høyeste divisjon.

  Gultrøyene har åpnet sesongen meget bra, og har kun sluppet inn to mål på eget gress, mens i motsatt ende av banen har dem notert seg for hele 13 scorede mål på Sør Arena. Mons Ivar Mjelde har tidligere uttalt at Start må karre til seg 60 poeng for å rykke opp, og i utgangspunktet er dermed oppskriften enkel; seier hjemme og uavgjort borte. Der er Start godt i gang ettersom samtlige bortekamper har endt med poengdeling og alle på eget gress med seier.

  Fysioterapeut Jørgen Rostrup bekrefter at en strekkskadd Espen Hoff og en kneskadet Espen Børufsen er uaktuell til mandagens kamp.

  – Disse er definitivt ikke klare til kampen mot Glimt, Børufsen venter på en operasjon i kneet og er ikke tilbake før etter serien starter opp igjen, det samme gjelder Espen Hoff som sliter med en strekk, forteller Rostrup.

  StartBodø/Glimt
  Nordlendingene fra Bodø er en av Starts argeste konkurrenter i opprykks-kampen i årets Adeccoliga. Glimt har åpnet sterkt i årets sesong og ligger i skrivende stund på 2.plass, forrige kamp måtte Sandefjord gi tapt for et hardtarbeidende Glimt-lag, etter 90 minutter var det hele 4-0 i favør laget fra nord.

  Bodø/Glimt har scoret totalt 19 mål på sine 8 kamper, og 11 av målene er scoret av Vegard Braaten (7) og Jim Johansen (4).

  Head to head
  Sist gang lagene møttes var tilbake i Tippeligaen i 2009, da endte oppgjøret 1-1 i Bodø. Totalt har lagene møtt hverandre 25 ganger i ulike turneringer og skal vi tro på statistikken er sjansene stor for at Start får med seg poeng.

  Start: 8

  Uavgjort: 10

  Bodø/Glimt: 7

  Kampfakta

  IK START – BODØ/GLIMT

  Stadion: Sør Arena

  Dato: Mandag 28. mai

  Klokken: 15.00

  Turnering: Adeccoligaen

  Kilder: AltOmFotball.no, IKStart.no, Glimt.no