Publikumsrekord og internasjonale artister

I dag er den første dagen for den kristne musikkfestivalen Øygospel på Flekkerøy. Festivalen er først og fremst en ungdomsfestival, men når ut til alle generasjoner.

Verdens mest lovende krinstenrock-band står på scenen fredag 1. juni. Foto: Leeland
Verdens mest lovende krinstenrock-band, Leeland står på scenen fredag 1. juni. Foto: Leeland
Ved forkynnelse av Guds ord, bønn og kristen sang og musikk, ønsker festivalen å bidra til et godt miljø for kristen sang og musikk, levende gudsfrykt og god samfunnsånd. Festivalen ble for første gang arrangert i 1984, og har siden den gang bare blitt større. I år arrangeres festivalen for 24. gang og komiteen sikter mot publikumsrekord med 5000 besøkende.

– I fjor hadde vi rekordmange besøkende. Vi hadde omkring 3600 besøkende, men vi håper på å slå denne rekorden i år og ha 5000 besøkende, forteller bookingansvarlig Magne Tønnessen.

– Med så store verdenskjente artister er det et realistisk mål, fortsetter Tønnessen som i tillegg er glad de er så heldige med været.

Internasjonale artister

Av artister kan festivalen blant andre smykke seg med bandet Classic Petra, vokalist og gitarist Paul Colman og det verdenskjente bandet Leeland.

– Leeland og Colman er mer attraktive for de unge, men det er også veldig mange av de unge som hører på Classic Petra, forteller Tønnessen.

Classic Petra blir ofte sett på som en pioner innenfor kristenrock og kristen samtidsmusikk. De har spilt inn over 20 album og solgt nærmere 10 millioner plater siden de startet opp i 1972. Søndag 3. juni står de på scenen på Øygospel og feirer sine 40 år med musikalsk historie.

Vokalist og gitarist Paul Colman fra Australia har også en lang karriere bak seg. Han har skrevet flere hitlåter, vært nominert til flere priser og solgt hundretusener av plater. Colman har tidligere opptrådt på Øygospel i både 2009 og 2011. I helgen er han å få med seg lørdag 2. juni.

Leeland regnes i dag som et av verdens mest lovende kristenrock-band. De har også vunnet en rekke priser og nominasjoner, og har vært nominert til Grammy Awards hele fire ganger. I morgen, 1. juni er det klart for konsert i Flekkerøyhallen med det verdenskjente bandet.

For alle aldre

I og med at festivalen ikke tilbyr forhåndssalg, selges alle billetter i døra. Tønnessen forteller at selvom hovedmålgruppa er ungdom, kommer folk i alle aldre.

Øygospel 2012

Dagspass: 250,-

Festivalpass: 400,-

Billettene selges i døra.

– Vi har ingen nedre eller øvre aldersgrense, og de besøkende varierer mellom 13 og 80 år, forteller han.