Ungdom stakk seg på sprøytespiss på Samsen

Samsen: -Vi jobber kontinuerlig med å sikre området.

 

Marius Fjære (15 år) skatet i vår på parkeringsplassen ved Samsen, da han datt og slo seg. Han landet rett på en sprøytespiss.

– De lo nesten bare når vi fortalte at det lå sprøytespisser rundt omkring, og at jeg hadde ramlet på dem, sier Fjære.

Marius Fjære (15 år) falt og landet på en sprøytespiss på parkeringsplassen til Samsen. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Hans mor, Linda Gunvaldsen, reagerte med én gang da sønnen fortalte hva som hadde skjedd.

– Jeg ringte ned til Samsen og fortalte om episoden, og sa at jeg kom til å ta ham med på legevakta. Jeg følte at jeg nesten ble latterligjort av dem. De sa at det ikke hadde vært sprøyter der før, så det syns de var rart, forteller Gunvaldsen.

 

Fikk ingen respons

– Jeg forventet en reaksjon som «Herlighet, sånt noe skal jo ikke skje» eller  «Er det noe vi kan gjøre?» men vi fikk ingenting. I ettertid har vi ikke fått noen telefon om hvordan det gikk med han. Det synes jeg kanskje er litt underlig når det skjer på deres område, mener Gunvaldsen.

Hun håper nå at Samsen får mer kontroll.

– Jeg håper at de kan få mer kontroll, for jeg vegrer meg mot å sende barna mine dit når de ikke har mer kontroll. Jeg har vært streng og sagt at barna mine ikke får gå i Nybyen fordi jeg har hørt at det ikke er så bra der. Og da tenkte jeg at Samsen må være greit, for der har de jo voksne tilstede, og at det er trygt og greit, men det er jo ikke det, tydeligvis, sier en oppgitt Gunvaldsen.

 

Linda Gunvaldsen synes ikke noe om Samsens behandling av saken. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Softgun

I begynnelsen av september hentet Gunvaldsen sønnen sin på Samsen, og ble da fortalt av sønnen at det gikk noen rundt på området med softgun.

– Da gikk jeg inn og snakket med de som jobber der, og fortalte hva som skjedde. Da lo han som jobba der og sa at «Da får jeg jo bare gå og ta den ifra de», sier Gunvaldsen.

Det er ikke bekreftet om det faktiskt var en softgun, men det er ikke hva Gunvaldsen først og fremst reagerer på.

– Det er den likeglade holdningen til det som jeg reagerer på. Hva skal til før de reagerer hvis de ikke reagerer på at ungdommer faller på sprøyter eller at noen springer rundt med softgun, spør hun.

Gunvaldsen jobber selv med sosiale forebyggende tjenester i Kristiansand kommune, og kjenner godt til rutinene ved sprøytestikk. Hennes sønn, Marius, er nå i gang med vaksiner og blodprøver, for å sjekke mot eventuelle sykdommer på grunn av sprøytestikket. Denne behandlingen tar ett år.

 

-Fant ingenting

Leder på Samsen, Nina Malmgren, sier til Sørnett at de jobber med å sikre området.

– Vi jobber kontinuerlig med å sikre Samsen og de som befinner seg der, sier hun.

Hun sier også at de reagerte da de fikk beskjed om sprøytestikket.

– Da vi fikk vite det sa vi ifra til vaktmesteren. Han sjekket området, men fant ingenting, sier Malmgren.

Har du eller kjenner du noen som har lignende opplevelser på Samsen? Ta kontakt på redaksjon@sornett.no