Varierende vær

Regn, opphold, sol og vind preger værbildet de neste dagene.

Foto: Stian Drake

– Det ligger et lavtrykk vest for Kristiansand ute i Norskehavet og en kald front har passert over Sørlandet, som resulterer i regnbyger, sier vakthavende meteorolog Beate Tveita ved StormGeo.
Meteorologen varsler at disse bygene skal gi seg utover ettermiddagen, men at det allerede fredag kan forventes et nytt nedbørsområde.
– Utover ettermiddagen vil det komme nye regnbyger, og det er også muligheter for torden, sier Tveita til Sørnett.

Opphold og sol
Kuling fra nordvestlig retning vil føre til en del vind i begynnelsen av helga, likevel tror meteorologen det kommer til å bli en fin helg.
– Et høytrykk vil bygge seg oppover de britiske øyer og flytte seg østover, som gir tørt vær og litt sol både lørdag og søndag, understreker Tveita.
Hun varsler at været vil holde seg nokså stabilt ut i midten av neste uke, før det kommer inn et nytt nedbørsområde fra vest.
– I begynnelsen av neste uke vil været være ganske bra med masse sol, men fra torsdag av vil vi få nedbør igjen, sier meteorologen.

Stabile temperaturer
Også vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, Ingrid Bentsen, melder om bedre vær i helga og utover neste uken. Men påpeker at det ikke vil bli så veldig mye varmere.
– Temperaturene vil ligge på rundt 12 grader på dagtid, og mot natten vil de synke ned mot 3-4 grader, sier Bentsen.
Selv om det ikke er meldt store nedbørsmengder den neste uken, anbefaler meteorologen å ta sine forholdsregler.
– Foreløpig ser det ikke ut til at det er kommer store nedbørsmengder, men det er nok greit å ha med seg paraplyen, avslutter Bentsen.