Dronningens bilder favner bredt

Utstillingen med dronningens bilder på galleri Bi-Z har fått den vanlige kristiansander til å åpne lommeboka.

Utstilling for alle: Renate Speieler hos galleri Bi-Z sier utstillingen med dronningens bilder har slått godt an hos den vanlige kristiansander. (Foto: Paul André Sommerfeldt)

– Det er alle mulige folk. Ofte folk som har litt kunst fra før og har lyst på noe nytt. Det var helt vilt her på åpningsdagen i forrige uke, forteller Renate Spieler hos Galleri Bi-Z.

Private kjøpere
Hun forteller om svært godt salg, og at det først og fremst er helt vanlige kristiansandere som har kjøpt dronningens bilder.
– Jeg vil si at 90 til 95 prosent av kjøperne er private. Mange med gjennomsnittsinntekt, så det er ikke bare bedriftsledere som har kjøpt. Det blir en prioriteringssak, og mange tar kunstbilder med i budsjettet, sier Spieler.

Interesse: Ansatt Renate Spieler diskuterer dronningens bilder sammen med en nysgjerrig besøkende. (Foto: Paul André Sommerfeldt)

Overraskende trøkk
De ansatte ved galleri Bi-Z hadde forventet stor interesse for utstillingen, men Spieler sier den store etterspørselen og det markante salget har vært overraskende.
– Jeg tror aldri vi har hatt så stor pågang rundt en utstilling. At utstillingen er i begrenset opplag gjør også at mange vil sikre seg et bilde før det er tomt.

Spieler forteller videre at dronningens bilder har vært så populære at Kjetil Nupen og Ørnulf Opdahls bilder, som utgjør en vesentlig del av utstillingen, nesten har kommet litt i skyggen.

Kunstnerstipend
Dronningen stiller ut tre store grafikkbilder og flere småbilder. Prisen varierer på mellom 5200 til 9500 kroner. Spieler poengterer at dronningen selv ikke får noen direkte inntekter av salget.
– Alle inntektene går til dronningens kunstnerstipend som hvert år blir gitt til en ung og lovende kunstner, forteller Spieler.

Utstillingen med dronningens bilder pågår ut måneden.