Gresk og humoristisk aften

De greske gudene har dratt fra sitt Hellas i dyp økonomisk krise, og lagt turen til Norge for å forsøke å tjene penger.

Tommel opp: Turnéleder Helga Edvindsen gleder seg til forestillingene i Kilden Kulturhus. Foto: Esben Sand Aasen.

Den brasilianske skuespilleren, danseren og koreografen Duda Paiva er grunnlegger av Duda Paiva Company, som er et nederlandsk kompani som har vunnet publikumspriser over hele verden. Sammen med Riksteateret er kompaniet nå ute på norgesturné med teateroppsetningen Man Beast.

Duda Paiva er kjent for humoristiske crossoverforestillinger med dans og figurer i en original form for visuelt danseteater. Og i følge turnéleder Helga Edvindsen er det ikke tilfeldig at Kristiansand er en av byene teateret skal innom.

– Det var faktisk på Figurteaterfestivalen til Agder Teater for noen år siden at vi fikk ideen til denne teateroppsetningen, forteller Edvindsen.

I Man Beast blir statuer av greske guder levende, og gamle myter begynner å påvirke vår verden. De utfordrer vår oppfatning av det stygge, virkeligheten og fantasi.

– Man Beast er definitivt humor og innholdet er nok tilpasset for voksne, legger Edvindsen til.

Fullt hus

Til forestillingen i kveld er alt av billetter utsolgt og det er ventet fullt hus når showet starter klokka 20.

– Men vi har jo en forestilling til her på Kilden i morgen kveld. Der er det noen få billetter igjen, forteller en fornøyd trunéleder.

Samtidig beroliger hun folk som ikke har skaffet seg billetter.

– Vi skal avslutte turneen i Kristiansand, så vi kommer tilbake igjen til Kilden for å ha fire forestillinger til fra 31.oktober til 3.november.

Alt klart: noen av statuene som blir sett i kveld ligger klare bak scenen på Kilden Kulturhus. Foto: Esben Sand Aasen.

Store forventninger

Ofte kan det være store spørsmål om hvordan teateroppsetninger vil slå an blant publikum. Edvindsen er ikke bekymret for at oppsetningen ikke skal bli noe suksess.

– Man Beast er et figurteater og av erfaring vet vi at slike type teater har slått an i Kristiansand. I tillegg så ser vi jo at billettene selges ut som bare det, påpeker hun.