Stormende jubel for dukketeater

Gudene fra antikken i en dagsaktuell vri fylte Kilden og skapte stor begeistring.

Vilde Halle Ekeland danser rollen som Athene. Foto: Helene Lindstad Petersen

Flotte arabesker, lange beherskede linjer og nydelig samspill mellom aktørene og dukkene førte til stående applaus når teaterstykket Man Beast inntok Kilden teater- og kulturhus i går kveld.

Dette er en cross-overforestilling med dans og figurer i en nyskapende form for visuelt danseteater.

Uforberedt på inntrykkene som det visuelle danseteateret kom til gi, opplevde jeg at stykket vekket sterke følelser, alt fra sorg, til frykt, glede og romanse.

Tatt ut fra nåtidens perspektiv setter vi oss inn i historien på en ny og anderledes måte. I stykket møter vi Medusa og Afrodite som begge er håpløst forelsket i Hades, gud for underverdenen. Med flott dansing av gudinnene og underholdene kommentarer fra Cupid, kjærlighetsguden, får vi et innblikk i jentenes håp og fortvilelse om at Hades skal velge akkurat de.

 

Dette er et vakkert komponert danseteater, hvor danserne spiller med dukkene som personer, ikke som dukker.

Danserne som også styrer dukkene får det til å se ut som det er mange flere aktører enn det egentlig er. Det var tilsammen elleve forskjellige figurer som skulle styres, men kun tre aktører på scenen.

Flere ganger i forestillingen er det bare en danser på scenen, som danser rollen for både seg selv og dukken.

 

Dukkene er flott laget, og ser veldig menneskelige ut. Bruken av dukkene gjør dette til et levende og morsomt stykke.

Det er også god variasjon på bruken av musikk til de forskjellige rollene, som understreker humøret til de forskjellige karakterene. Dette gjelder også for lyssettingen under stykket.

 

Dette er en nyskapende forestilling som burde oppleves.