Englandsproffen

  Sørlandsgutten Michael Crowe valgte Ipswich framfor Start i juni, og han angrer ikke et sekund.

  Den unge keeperen Michael Crowe ble i juni invitert til Ipswich på bakgrunn av referanser fra en engelsk keepertrener som hadde sett han i aksjon. Den engelske klubben tok sjansen og han ble fløyet over til England for å prøvespille for klubben.
  – Jeg har aldri vært så god som jeg var på den første treningen med Ipswich, det var en sånn dag der alt satt, forteller Crowe.

  Keepertalentet fikk et kontraktstilbud kvelden han skulle hjem etter en ukes prøvespill, noe 18 andre keepere hadde prøvd på før han.

  – Jeg var den 19. keeperen som var på prøvespill i klubben, og jeg var den eneste som fikk et tilbud, forteller keepertalentet.

  Crowe trener nå daglig med A-laget til Ipswich og spiller kamper for klubbens u21 og u18 lag. Det er to lag keeperen selv betegner som ganske lik hans tidligere lag, Start 2.

  – Ungdomslagene til Ipswich er nok like god som Start 2 og det er mange unggutter der, men A-laget er nok noen hakk bedre enn førstelaget til Start, sier han.

  Dårlig lagmoral
  Crowe forteller at lagmoralen og miljøet i ungdomsgruppen i Ipswich er så preget av konkurranse at det går utover harmonien i gruppen. – På u21 og u18 er det ikke laget som står i fokus, men enkeltspillere som har det lille ekstra og som kan passe inn i førstelaget. Treningene er mer rollerelatert enn hva jeg er vant med fra Start. Hvis man spiller på motsatt lag på trening, mot en spiller i samme posisjon som deg, da takler man han ekstra hardt for å vise hvem som burde spille, forteller Crowe.

  Derfor er det godt for en ung gutt fra lille Norge å ha en fot innfor førstelaget og ha en førstelagskeeper som tar godt vare på deg.

  – Scott Loach er et fantastisk forbilde for meg, han hjelper meg på trening, han kjører meg hjem når vi er ferdige og han er alltid hyggelig med meg, sier keeperen.

  Mye tull
  Michael forteller at selv om miljøet er som det er, så har de det mye artig i garderoben, noe han selv fikk smertelig erfare den første uken i Ipswich.

  – På en av de første treningene jeg var på kom treneren inn for å snakket med meg, jeg var fullt fokusert på hva treneren hadde å si, så fokusert at alt annet ble stengt ute. Mens treneren snakket til meg knøt lagkameratene mine sammen skolissene mine mens jeg stod rett opp og ned uten at jeg merket det. Når jeg da skulle til å gå ut for å trene, gikk jeg rett i bakken, veldig flaut, ler unggutten.

  Fulltidskontrakt
  Ipswich hentet Crowe på en fulltidskontrakt, noe som fører til at fotballen tar mer tid enn skole og utdanning. Noe som her i Norge ofte er helt motsatt for en gutt på 16 år.

  – Vi går på skole en og en halv dag i uka, der er det mest om idrettsrelaterte ting som kosthold og hvordan man skal oppføre seg. På toppen av det har vi matte og engelsk, forteller han.

  Crowe Trives utrolig godt i profftilværelsen i England og ifølge han selv lever han ut guttedrømmen.

  – Jeg vil si at jeg lever ut drømmen min, selv om jeg fortsatt har en god del å gå på. Tilbakemeldingene til nå har vært nesten bare positive og jeg er ikke fornøyd før jeg er keeper i en toppklubb i England, smiler han.

  Det er travle dager for en ung fotballproff, han er på treningsfeltet til Ipswich fra klokken 08.00 på morgenen til i 16-tiden.

  – Der trener vi 2 økter om dagen med en lunsj i mellom hver økt, så vi trener ikke hele tiden. Etter siste treningen får vi muligheten for en styrkeøkt med egne styrkeprogrammer og oppfølgning, sier han.

  På spørsmål om hva han gjør etter treningen er ferdig forteller han at han drar hjem til vertsfamilien sin, der han bor sammen med fem andre lagkamerater og slapper av med en film eller spiller fifa 13 med vennene.

  – Jeg bor hos vertsfamilie som er helt fantastiske, de lager mat og vasker klærne våre og vi har eget bad og rom, det er nesten som å bo på hotell faktisk, avslutter keepertalentet.