Solid line-up

Anette Bylund og Henriette Falkum i AKKS Kristiansand gleder seg til feiringen førstkommende fredag. Av artister kan vi vente oss MOI, Rebekka B. Mæland, Viola Emiri, Astrids Poporkester og DJ Behnchod.

– Det finnes mange sterke kvinner i Kristiansand uten at vi skal ta æren for deres arbeid og suksess, forteller Bylund.

Henriette Falkum og Anette Bylund viser seg frem i et av AKKS’ øvingslokaler. Foto: Christine Wergeland

Selv om AKKS har vært en stor del av bevisstgjøringen rundt jenter i musikkbransjen, skal kvinnene selv ha æren for alt de gjør. musikkorganisasjonen ble stiftet  i 1982, og 30-års jubileet skal feires samtidig i Bergen, Trondheim, Oslo, Stavanger og Kristiansand, fredag 19.oktober.

– Vi har jo bare vært her i tre år, men det var landsstyret som bestemte at alle skulle være med å feire, forteller Falkum.

Det har blitt mye arbeid med blant annet markedsføring for arrangementet, men Bylund og Falkum er begge overbevist om at dette blir en bra fest.

– Med mange gode artister, kan det ikke bli annet enn bra, forteller Bylund som sammen med sin kollega håper på stinn brakke.

– Jeg håper folk rauser inn i lokalet og blir med på denne feiringen, sier Falkum full av forventning til den store kvelden som finner sted på Pir6, fredag kl. 19.

Verter for kvelden er Glenn Faanneessen fra Radio Sør og Sheila Simmenes – artisten SHE.

Line-up

Av artistene som står på scenen under feiringen, har AKKS Kristiansand blant andre fått med seg artisten moi som har arbeidet med stjerneprodusenter i LA, blitt skamrost, oppdager og dyttet rundt. I 2010 fikk hun en plass i Urørtfinalen på P3, og i 2011 vant hun Kaizers Orchestras coverkonkurranse for Hjerteknuser. Soul- og hiphopsangerinnen Rebekka B. Mæland blir også å se på scenen. Hun er en av fire som fikk 50.000 kroner i stipend fra SØRF nå i høst. Hun har også vært «Ukas Urørt» på NRK P3, og låta Back in Time gikk rett til topps på norske iTunes.