Arild Østbø: – Utrolig kjipt

Start-keeper Arild Østbø misser årets høydepunkt. - Nå er jeg utrolig skuffa, sier 21-åringen til Sørnett.

Skuffet: Arild Østbø mister dagens U21-landskamp.
(Foto: Lars Hulleberg)

Norges U21-landslag møter i kveld Frankrike på Marienlyst. De norske guttene tapte kun 1-0 borte fredag, og har dermed gode muligheter til å sikre seg en plass i neste års Europamesterskap for U21 i Israel. Men hvis Norge skal sikre plassen, så skjer det uten Start-keeper Arild Østbø. Sisteskansen leverte en god opptreden fredag, men sliter med en lyskeskade. Derfor må han stå over dagens viktige kvalikkamp.

– Jeg sliter med en skade i lysken. Jeg kjente det under fredagens oppgjør, dessverre har det bare blitt verre, sier Arild Østbø til Sørnett.

Stavanger-gutten har virkelig sett fram til kvalikkampene mot Frankrike, og han er naturlig nok veldig skuffa over å ikke få muligheten til å bidra.

– Det er helt latterlig å misse denne kampen. Jeg fikk spilt del 1, men det er utrolig surt å se dagens kamp fra tribuneplass.

Østbø som ble lånt ut fra Viking til Start i sommer har startet hver eneste kvalifiseringskamp for Norge dette året. Unggutten har gjort sakene sine bra for Start denne sesongen, og trenerteamet ønsker Stavanger-gutten som førstekeeper neste sesong. Søndag kan Start sikre opprykket til Eliteserien hjemme på Sør Arena. Trolig skjer også det uten Arild Østbø på banen.

– Jeg vet ikke hvor lenge jeg er ute. Det må jeg bare avvente, sier Start-keeperen

Han tror franskmennene skal få tøft på kunstgressmatta på Marienlyst i kveld.

– Det er fryktelig kaldt her og kunstgresset er gammelt. Begge ting taler til vår fordel. Franskmennene er vant til store arenaer og flotte naturgressbaner. Det får de ikke her i Drammen.

 

Sørnett fikk være med keeperen hjem tidligere i høst. Reportasjen kan du se i vinduet under.