Kan jakte ulv igjen

Tirsdag gjenåpnet lisensjakten på ulven på Sørlandet. Finn Aasheim, organisasjonssjef i Agder bondelag, er glad for Miljødevernpartementets avgjørelse.

Lisensjakten på ulv er blitt gjenåpnet etter en ukes stopp, mens behandlingen av klagen fra Norges Naturvernforbund ble behandlet, forteller en pressemelding fra Miljøverndepartementet.

De lokale og regionale rovviltnemdene kan selv bestemme hvor lenge behandlingstiden på klagene de får inn, og mens klagene behandles kan de velge å utsette eller stoppe lisensjakten, men nå er den åpnet igjen.

Unødvendig

– Jeg synes det var unødvendig å stoppe den i første omgang. Det å sende ut informasjon til alle lisensjegerne når de er ute er vanskelig, og det er heller ikke sånn at så fort lisensjakten starter, så faller ulvene den første uka. For ulven er meget vanskelig å få øye på, sier Aasheim til Sørnett.

Kvotene opprettholdes

Miljødepartementet holder fortsatt fast ved kvoten på lisensjakten og miljøvernminister Bård Vegard Solhjell forteller i samme pressemelding, at man beholder kvotene slik at man også kan nå bestandsmålet de ønsker.

Aasheim mener at det holder med de to ulvene som de har lisens til å felle, men holder åpent for å søke om fellingstillatelse på flere.

– Vi vet ikke sikkert hvor mange individer som finnes i områdene her, så vi har også mulighet til å søke om tillatelse til å felle flere, hvis skadeomfanget på bufeet fortsetter, avslutter han.