Knallsterk debut av Sowdiak

Vi har kastet terningen og anmeldt Sowdiaks debut-EP "Går Videre"

Sowdiak er en ung og talentfull rapper, som fortsatt er et uskrevet blad i hiphop-miljøet i Norge. Debut EP-en «Går Videre» har nok kvalitet til å endre på dette.

Coveret til Sowdiaks EP «Går Videre»
(Tegnet av Tor-Øystein Lohne)

Låtene i «Går videre» viser hvilket talent rapperen og låtskriveren Sowdiak innehar. Det er en interessant miks av fem forskjellige låter som viser massevis av bredde. Alt fra det dystre og alvorlige til den glade og fengende. Det er spesielt to sanger som skiller seg ut, «I biter» og «Lar det gå». Førstnevnte handler om skilsmisser og brutte relasjoner. Låten er av det tyngre slaget med en meningsfylt tekst som tar lytteren med inn i historien i låta. «Lar det gå» var debut-singelen til Sowdiak som ble sluppet tidligere i vår. Den er det motsatte av «I biter», og er en glad-sang med en fengende beat og tekst.

«Går videre» har ingen rød tråd eller et fast konsept som følger alle sangene, og takk gud for det. Mangelen på den røde tråden gjør at vi får levert en EP som presenterer artisen Sowdiak og hans musikalske sider. Rapperen viser en god flow og rytme i utførelsen og virker som en habil låtskriver. Det finnes nok av eksempler på norske rappere som snubler gjennom stavelsene, men det er ikke tilfellet her. Sowdiak rapper på en klar og tydelig kristiansandsdialekt og ja – det høres bra ut.

Produksjonene er fine, vi får servert mange fengende beater som er med på å løfte EP-en ytterligere. Bak beatsene har Sowdiak fått med seg JNS Music og Harry West fra Beats In The Bank. Etter å ha hørt EP-en er jeg nysgjerrig på hva mer vi kan vente oss av Sowdiak i framtiden

Alt i alt er dette en veldig bra debut av unge Sowdiak og terningkast 5 er vel fortjent.

 

Da er det bare for alle å glede seg til 22. oktober, da slippes EP-en på spotify, itunes, wimp og i utvalgte butikker.