Nå er debutplata ute

Rapperen Sowdiaks mål er å overta universet. I dag har han kommet et steg nærmere, med sin første EP-release.

– Det har vært sabla gøy å slippe plate. Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger, og det er god stemning, sier Joachim Stensland.

Fra i dag er EP-en «Går videre» tilgjengelig for digital nedlasting. Få timer etter release havnet EP-en på tredjeplass på iTunes sin liste over mest solgte Hip-Hop/rap-album i Norge. Listen ble toppet av artistene Vinni og Karpe Diem.

Coveret til Sowdiaks EP «Går Videre»
(Tegnet av Tor-Øystein Lohne)

– Det føles litt urealistisk å se navnet mitt sammen med Vinni og Karpe Diem. Jeg vet ennå ikke hvor mye den har solgt, så tallene lyver kanskje litt. Det gjelder nok bare i dag, sier Stensland, som ikke forventer enorme salgstall.

– Det blir garantert mange flere streaminger enn nedlastinger. De fleste hører på Spotify istedenfor å kjøpe.

LES ANMELDELSE AV «GÅR VIDERE» HER

CD-slippen kommer omtrent et år etter at Sowdiak ble tilknyttet plateselskapet G’Bless Records.

– Jeg forventer ikke at EP-en skal gi meg internasjonal eller nasjonal oppmerksomhet. Målet er å få navnet mitt ut der. Jeg satser først lokalt, og tar over verden senere, sier rapperen, som til daglig studerer økonomi og administrasjon ved Universitetet i Agder.

EP-en blir neppe det siste man hører fra Stensland. En musikkvideo er rett rundt hjørnet, og han har flere singler på lager som verden ennå ikke har fått glede av. Neste uke står konsert i Bergen og Skien på programmet.

– Hvordan skal du markere release-dagen?

– Det blir ikke noe release-party foreløpig. I dag skal jeg i intervju med Radio Sør, spise mat, trene, se på tv og slappe av, forteller Sowdiak.