– Vi skal ikke finne opp kruttet på nytt

Start-trener Mons Ivar Mjelde ønsker at klubben skal etablere seg i eliteserien. Planen er å bygge videre på det de allerede har begynt på.

Etter å ha rykket ned til 1. divisjon for et drøyt år siden, er Start igjen klare for spill i eliteserien.

Etter 1-0-seieren mot Sandefjord på Sør-Arena i går, er opprykket i boks, og Start-trener Mons Ivar Mjelde er lettet.

Mons Ivar Mjelde mener opprykket er viktig for klubben. Foto: Arkiv

– Dette har vi jobbet hardt for. Nå er vi i mål, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Til tross for at opprykket er sikret, gjenstår fortsatt tre kamper av sesongen. Mjelde forteller at spillerne likevel ikke nøyer seg med kun opprykk, og at de forbereder seg som vanlig til de resterende kampene.

– Spillerne har et ønske om å vinne Adeccoligaen. Det har vi ikke gjort enda.

 

Alfa og omega

Mjelde forteller at opprykket er svært viktig for Start og har mye å si for fremtiden til klubben.

– Opprykket var alfa og omega. Klubbens eksistens sto nesten på spill. Det ville blitt veldig tøft dersom vi ikke hadde rykket opp, forteller hovedtreneren.

Etter en tung periode, der klubben har rykket ned, økonomien har vært dårlig og klubben har måttet bygge en ny tropp, er Mjelde lettet over at det har gått veien. Han forteller at opprykket vil ha stor betydning for økonomien i Start, men også for spillergruppen og trenerteamet.

– Vi måtte ha kuttet enda mer i budsjettet neste år hvis vi ikke hadde lykkes. Det at vi har lykkes med en gang gjør noe med folk. Optimismen er raskt tilbake og man har tro på det man har begynt på.

 

Ønsker å etablere seg

Start har gjennom årene vært kjent for å rykke opp og ned mellom de to øverste divisjonene, og med det blitt kalt et «heis-lag». Dette vil klubben få en slutt på, men Mjelde forteller at man ikke kan forvente noen revolusjon på Sør-Arena.

– Vi skal ikke finne opp kruttet på nytt. Vi må ha en god stabilitet og kontinuitet i alle ledd. Vi må fortsette å jobbe sammen over tid, sier Mjelde.

Han forteller at klubben har planer om å bygge videre på det de har begynt på.

– Mye av det vi har hatt fokus på i år har vært bra. Vi må bygge videre på det, men vi må samtidig utvikle oss. Vi har en stor jobb foran oss, men det er det som er spennende og interessant – å bygge og utvikle et lag. Jeg har tro på at vi skal bite fra oss i Tippeligaen i 2013.