Og for øvrig kan man gjøre som man vil

Tone Fredvik og sønnen Jonas Fredvik kjenner godt til mannen som har preget tre generasjoner med barn gjennom sine verk.

Tone Fredvik og sønnen Jonas har både sett filmer, forestillinger og lest bøker sammen av Egner oppigjennom årene. Foto:Katrine Eide

– At man ikke skal plage andre er veldig elementært å få med seg i barneoppdragelsen, sier Tone og forteller hvor snill sønnen Jonas er.

Tone mener Egners verk er en kulturskatt. Selv er hun sykemeldt fra læreryrket etter en bilulykke, men har en drøm om å sette opp en Egner-forstilling på skolen når hun kommer tilbake. Tone og sønnen Jonas mimrer tilbake til tidligere år hvor de har gått på flere Egner forestillinger.

Fasinert av fortellinger fra skogen

Avdelingsleder ved kristiansand folkebibliotek viser her frem de to nye utgavene av Karius og Baktus-på Urdu og Somali, som er gitt ut i forbindelse med jubileet. Foto: Katrine Eide

– Jeg husker vi pleide synge alle de sangene hjemme , sier Tone før hun smilende begynner å synge, «når en liten mus skal ut å gå..»..  Jonas husker ikke likegodt alle bøkene de har lest, men han husker godt historien om Hakkebakkeskogen.

– Det virket så koselig å bo i skogen, jeg husker selv jeg ville bo der som 8 –åring sier Jonas.

 

Thorbjørn Egners sønn kommer til seminaret

Bibliotekarene Turid Janne Kvaløy og Åse Katalin Macsali håper det vil komme mange på seminaret på lørdag, som bla. annet skal belyse både musikken, barneperspektivet og scenografien til Egner. Foto: Katrine Eide

Hakkebakkeskogen er det nye prosjektet til Dyreparken, og lørdag kommer Per Arnstein Aamot til seminaret på kulturhuset for å prate om det.

– Dette blir et seminar hvor vi prøver å belyse flere sider av Egner, sier Åsa Katalin Macsali som jobber på biblioteket i Kristiansand.

I samarbeid med Universitetet i Agder og Dyreparken arrangerer Kristiansand folkebibliotek et seminar som også skal gi voksne en dypere forståelse av Egners verk og hvordan de er blitt utviklet.- I tillegg vil man også komme nærmere han som person, siden sønnen hans Bjørn Egner kommer og holder foredrag, skyter avdelingsleder Turid Janne Kvaløy inn.