Norgesmesteren ikke på landslaget

KOK-løper Hans-Gunnar Omdal (35) er ikke blant de tre herrene som er tatt ut på Norges landslag i orientering.

 

KONGEN AV O-NM: Hans Gunnar Omdal (35) mottok kongepokalen etter gull på mellomdistansen og sølv på langdistansen og stafetten under NM i orientering tidligere i høst. (Foto: Vest-Agder orientering)

Kun tre herrer er tatt ut på Norges landslag i orientering. KOK-løper Hans Gunnar Omdal (35) er ikke blant dem.

– Det er ikke frivillig, men fordi jeg ikke har tatt medalje i internasjonale mesterskap og derfor ikke er god nok, skriver Omdal i en sms til Sørnett.

Satser ungt
35-åringen fra Vennesla løper for Kristiansand Orienteringsklubb. I sommer mottok han kongepokalen etter å ha blitt norgesmester på mellomdistansen. I tillegg tok han sølv på langdistansen og løp ankeretappen da KOK tok sølvmedalje i stafetten. Han forblir hospitant på orienteringslandslaget, tross de solide resultatene i NM.

– Lagene som er tatt ut er fremtiden til norsk orientering. Vi vil forsterke arbeidet med dette nå og satse ungt og fremtidsrettet, sier landslagstrener Petter Thoresen til orienteringsnettavisen opn.no.

Fortsatt VM-mulighet
Omdal har likevel muligheten til å sikre seg plass i verdensmesterskapet neste år.

– Alle er velkommen til å sloss om plassene i VM i Finland. Der skal vi stille med det beste laget og landslagsplass gir ingen fribillett, sier landslagstreneren.