Enter the ad code for 468x60 ad spot

Seminarsuksess

Av Magnus Nødland Skogedal Send e-post til forfatteren og Nikolai Langfeldt Carlsen Send e-post til forfatteren - Publisert: 29. oktober, 2012

I dag var det flere filmseminarer på kinoen i Kristiansand.
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

 

Det hele begynte klokken 09.15, med førvisning av filmen “Uskyld”, regissert av Sara Johnsen. Hun står også bak filmer som Upperdog og Vinterkyss, og skulle selv være tilstede for å svare på spørsmål etter filmen, sammen med produsent Turid Øversveen. Flyet hennes ble kansellert, så da lot hun seg intervjue via videochat-programmet Skype. Rundt 40 stykker hadde tatt turen for å få

Regissør Sara Johnsen og produsent Turid Øversveen måtte gjennomføre intervjuet via Skype på grunn av flyproblemer. Foto: Magnus Nødland Skogedal

med seg spørsmålsrunden, en av dem var Ruth Marthea Mosvold Hogga.

 

Tverrkulturell utrykksform

-Jeg synes det var veldig flott å høre produsenten, hvordan manuset var så personlig, sier Hogga. Hun studerer selv drama på UiA, og er midt i målgruppen for arrangementet.

-Det er en dobbelthet. Det var et initiativ fra Kristiansand Kino til kunstfag på universitetet, om at de ville gjøre noe sammen.

Kunstfag så film som et slags tverrkulturell uttrykksform, hvor mange av studentene kunne involveres. Både musikk, teater, drama og scenografi kunne ha utbytte av seminarer, sier koordinator Kristian Mosvold.

 

Arrangert i fem år

Han synes dagen har gått bra, på tross av problemene med flykansellering, og forteller at tilbakemeldingene har vært gode.

-Vi har arrangert det i fem år nå, og tilbakemeldingene vi har fått er at det er veldig inspirerende. De som kommer lærer mye om film, men også om kunst  generelt og hvordan det er å jobbe profesjonelt med kunst, sier Mosvold.

Koordinator Kristian Mosvold er fornøyd med filmdagen. Foto: Magnus Nødland Skogedal

 

Nettverksbygging

Kinosjef Asle E. Bjorvatn synes dagen er et viktig knutepunkt for kulturlivet i byen.

-Vi tenker det er viktig at mange blir oppmerksomme på det miljøet som fins i Kristiansand. Vi har aktive studenter, vi har et aktivt filmmiljø og et aktivt musikkmiljø. Ikke minst nettverksbygging er det vi tenker på, sier Bjorvatn.

Dagen fortsatte videre med foredrag om filmmanusskript, 3D-film, filmmusikk og kreativitet.

 

 

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand