Anbefaler Filadelfia til tross for utgifter

De fleste elevene på Filadelfia må jobbe ved siden av skolen på grunn av manglende støtte fra staten. Men de angrer likevel ikke på valget de har gjort, og vil anbefale skolen til andre.

Etter to og et halvt år har Filadelfia bibelskole enda ikke kommet noen vei med å få støtte fra staten. I tillegg til å betale studieavgift til skolen, blir det arrangert obligatoriske turer som elevene må betale for selv. For enkelte av elevene betyr dette lange dager med skole og jobb – men de vil likevel anbefale denne skolen.

Lange dager

Ragnhild Libjå fra Fyresdal har valgt å jobbe så mye som mulig for at tilværelsen skal bli enklere. Dette kan ofte bety lange dager med skole på formiddagen og jobb på ettermiddag- og kveldstid.

Even Indrestrand har spart opp penger fra sommerjobb for å klare seg det første halvåret. Foto: Maria Øyen

Andre lever på inntekter fra sommerjobber. Even Indrestrand fra Trondheim brukte store deler av sommerferien sin på å jobbe og spare opp nok penger til det første halvåret på bibelskolen. Han er på leting etter jobb slik at han skal klare seg det neste halvåret.

– Pengene holder nok ikke resten av året. Jeg holder på å søke jobb nå, og håper også på at vi får støtte fra staten i løpet av neste år, forteller han.

Man kan hvis man vil

Rektor på skolen, Jan Frithjof Bay Gundersen, har jobbet lenge for å få støtte. Dersom støtten uteblir, tror han likevel skolen kommer til å overleve.

Rektor Jan Frithjof engster seg ikke dersom støtten fra staten uteblir. Foto: Maria Øyen

– Når elevene er villige til å betale for å gå på denne skolen, så viser de at de er interessert i det vi formidler. Elevene som går her er flinke og lærelystne, sier rektor.

Even valgte denne skolen for å få et personlig og åndelig fundament for resten av livet. Han tror ikke at mangel på støtte har noen store konsekvenser for skolen og dens elever.

– Om man virkelig ønsker å gå på denne skolen, så får man det alltids til på et vis, sier han.