Til topps på dugnadsånd

Selv om KSK kjemper i toppen av 1. divisjon, går ikke sponsorene mann av huse for å pryde drakten til volleyballklubben.

Slagkraftig: KSK har slått fra seg i årets 1. divisjon. Her på trening i Odderneshallen legges grunnlaget.

-Jeg har spilt volleyball i Åmli, og der pushet vi veldig på Agder Tidende om å komme å se kamper, og dekke volleyballaget. Det har vi nok ikke vært like ivrig på her i Kristiansand, sier trener til herrelaget i KSK (Kristiansand Sandvolleyballklubb), Tore Sivertsen.

Dugnad

Kristiansand har lenge vært kjent som en fotballby, og de mindre idrettene blir lidende av det. Manglende mediedekning fører til færre sponsorer, som igjen påvirker at spillerne må finansiere borteturer og andre kostnader gjennom dugnad.

– Dugnad er ikke noe vi spillerne liker, men det må jo til. Arrangement i regi av klubben, slik som kamper og turneringer, er en form for dugnad. Og det er jo ikke den verste formen for arbeid for en som er volleyballinteressert, sier kaptein for herrelaget, Mathias Bentsen.

-Sponsorene vil jo gjerne ha noe igjen for å sponse oss, i form av eksponering for publikum, og det blir vanskelig når man har figurert i Fædrelandsvennen kun i små notiser i løpet av sesongen. Dette til tross for at vi i vår første sesong på dette nivået er med å kjempe i toppen, supplerer Sivertsen.

Skal tenke volleyball

Selv om KSK «bare» trener to ganger i uka, driver de fortsatt veldig seriøst i forhold til mange av sine konkurrenter. På kampdag spiser og trener de sammen, for å få den rette stemninga før kamp. Tore Sivertsen mener dette er alfa og omega for prestasjonene denne sesongen.

-Har vi hjemmekamp klokka fire, møtes vi gjerne allerede klokka 10. Vi har en lett treningsøkt, spiser en god lunsj og ser kanskje en tidligere kamp på tv. Spillerne skal tenke volleyball fra de møter opp om morgenen til kampen er ferdig.

Mange av KSKs motstandere har ikke samme rutine på kampdag, og noen lag møter opp så sent som 20 minutter før kamp. Dette og godt spill i de siste kampene, gjør at Sivertsen tenker positivt framfor de to siste hjemmekampene i Idda Arena.

– Vi håper på fem poeng på de to siste kampene. Og godt spill. Det er jo det viktigste, avslutter Sivertsen.