Gleder seg til flyvende forestilling

Flying Superkids-entertainerne, Mathilde, Caroline og Rasmus, gleder seg til å underholde fullsatte tribuner i Gimlehallen.

Entertainere: F.v.: Mathilde (15), Caroline (7), Rasmus (13) og koreograf Svend Godbersen (bak)

De unge entertainerne Mathilde (15), Caroline (7) og Rasmus (13) har alle vært med siden fem-årsalderen. Mathilde kom inn i Superkidsmiljøet gjennom en nær venninne.

– Jeg hadde ei venninne som var med, og ble nysgjerrig på det hele. Jeg fikk et godt inntrykk av showet og spurte om jeg kunne bli med, forteller Mathilde.

På spørsmål om de gleder seg til kveldens forestilling i Gimlehallen, kommenterer en begeistret Rasmus:

– Jeg gleder meg. Det blir supershow!

Et show for alle

Koreograf Svend Godbersen ser frem til kveldens spektakulere forestilling. 25 unge i alderen 6 til 18 år skal underholde over 1000 elleville tilskuere i Gimlehallen. Godbersen legger vekt på at dette er et show for både barn, unge og voksne.

– Den ekstreme dyktigheten til Superkidsene gjør at dette blir et show for alle aldersgrupper. Det er ikke bare et barneteater, og vi vet fra før av at voksne kommer til å sette pris på showet, sier Godbersen.

Familietradisjon

Flying Superkids

  • Flying Superkids ble startet i 1967 av koreografens far, Uwe Godbersen.
  • På 60-tallet var dette bare en turngruppe, men har senere utviklet seg til et internasjonalt fenomen.
  • Hittil har de holdt forestillinger i hele 37 forskjellige land.
Gruppen blir ofte sammenlignet med både High School Musical og Circus du Soleil, ettersom showet inneholder elementer av turn, akrobatikk, dans, humor og sangglede. Svend Godbersen forteller om sterke familiebånd som suksessformelen.

– Både jeg, min mor og min storebror står bak dette showet. Nå er vi på en liten Norgesturné, hvor vi har nettopp har besøkt Skien.

Stor etterspørsel

I kveld gjester Flying Superkids Kristiansand for andre gang. Første gangen de var her var i 2010, og det var deres aller første Norgesbesøk. Den gang høstet den syngende akrobatikkgruppen meget god kritikk, og Godbersen ser fram til kveldens show.

– Vi gleder oss vilt til kvelden. I de aller fleste byene er showene utsolgt, med unntak av Arendal – der showet dessverre ikke vekket mye oppmerksomhet, legger Godbersen til.

Fredag 25. januar reiser Superkidsene tilbake til seilskutebyen for å forhåpentligvis rette opp inntrykket.

Tett fellesskap

Crewet og de 25 unge talentene lever tett opp i hverandre på turné.

– Gjennom Flying Superkids har vi skapt sterke bånd til hverandre. Når man bor og sover i en turnébuss skaper det uten tvil et veldig sterkt fellesskap, avslutter en entusiastisk Godbersen.

Kveldens forestilling begynner kl. 18.30, og er i ferd med å bli helt utsolgt.