Enter the ad code for 468x60 ad spot

Spenningsdrama med Denzel Washington “i cockpiten”

Av Vebjørn Sagedal Send e-post til forfatteren - Publisert: 22. januar, 2013

Et fly med 102 personer ombord styrter. På mirakuløst vis klarer kapteinen å lande flyet slik at 96 av dem overlever. Men hva er årsaken til styrten?

YouTube sitt forhåndsvisningsbilde Flykaptein William “Whip” Whitaker(Denzel Washington) fører et fly med 102 personer ombord fra Orlando til Atlanta, når en katastrofe inntreffer. Mot alle odds greier Whip å lande flyet nesten uten tap av menneskeliv, og han blir hyllet som en helt. Men når etterforskningen avslører at han har flydd med promille , begynner Whips heltestatus å trekkes i tvil.

“Flight” er en film som er verd å se fordi den, samtidig som den er spennende, tar opp viktige temaer som sannhet og løgn, skyld, savn og identitet.  Filmen lar oss  få et godt innblikk i Whips følelsesliv ved å vise hvordan han forsøker å drukne sine sine sorger i alkohol og kokain. Et gjennomgangstema i filmen er hvordan  Whip på den ene siden er en helt siden han reddet 96 av de 102 personene ombord i ulykkesflyet, samtidig som han kan være skyld i at seks personers død fordi han både var påvirket av alkohol og narkotika da han fløy.  Whips forhold til eks-kona og sønnen spiller også en viktig rolle i filmen. Alt dette gjør “Flight” til en film man husker, også etter at man har forlatt kinosalen.

Vil du gå på kino ikke bare for å bli underholdt, men også for å sitte igjen med noe mer etterpå er “Flight” absolutt å anbefale.

Terningkast: 5

 

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand