Spenningsdrama med Denzel Washington «i cockpiten»

Et fly med 102 personer ombord styrter. På mirakuløst vis klarer kapteinen å lande flyet slik at 96 av dem overlever. Men hva er årsaken til styrten?

http://www.youtube.com/watch?v=88qCeh0e2M8 Flykaptein William «Whip» Whitaker(Denzel Washington) fører et fly med 102 personer ombord fra Orlando til Atlanta, når en katastrofe inntreffer. Mot alle odds greier Whip å lande flyet nesten uten tap av menneskeliv, og han blir hyllet som en helt. Men når etterforskningen avslører at han har flydd med promille , begynner Whips heltestatus å trekkes i tvil.

«Flight» er en film som er verd å se fordi den, samtidig som den er spennende, tar opp viktige temaer som sannhet og løgn, skyld, savn og identitet.  Filmen lar oss  få et godt innblikk i Whips følelsesliv ved å vise hvordan han forsøker å drukne sine sine sorger i alkohol og kokain. Et gjennomgangstema i filmen er hvordan  Whip på den ene siden er en helt siden han reddet 96 av de 102 personene ombord i ulykkesflyet, samtidig som han kan være skyld i at seks personers død fordi han både var påvirket av alkohol og narkotika da han fløy.  Whips forhold til eks-kona og sønnen spiller også en viktig rolle i filmen. Alt dette gjør «Flight» til en film man husker, også etter at man har forlatt kinosalen.

Vil du gå på kino ikke bare for å bli underholdt, men også for å sitte igjen med noe mer etterpå er «Flight» absolutt å anbefale.

Terningkast: 5