Ny prekestol til Søm kirke

Den kjente kunstneren Kjell Nupen har laget glasskunst til den nye prekestolen i Søm kirke. Soknepresten er godt fornøyd, og tror også menigheten vil bli det når den avdukes neste søndag.

Endelig står den ny-designa prekestolen til Søm kirke klar. Og igjen er det den kjente kunstneren Kjell Nupen som har kommet med kunsten som pryder den vakre prekestolen. Kjell Nupen er også mannen som har kommet med alle glassmaleriene som kirken er så kjent for. Sokneprest Eivind Martinsen er fornøyd med hvordan pryden i front på prekestolen ble.

– Ja, den ble veldig fin. Jeg tror nok at resten av menigheten vil bli veldig fornøyd.

 

Mange ideer

Selve prekestolen har kirken riktignok hatt en stund, men hele tiden har det vært et spørsmål om «hvordan få den fin?». Det var mange ideer ute og gikk, blant disse, en idé om å lage noe i stoff og henge i fronten.

Men etter mye om og men, ble det sendt en forespørsel til Kjell Nupen om han kunne tenke seg å gjøre dette også, ettersom menigheten hadde vært veldig fornøyd med resten av glasskunsten i kirka. Nupen sa ja, og nå nærmer det seg altså avduking av den vakre prekestolen. Til gudstjenesten er det ventet at det kommer omlag 150 personer, i kirken som har plass til hele 400.

Vakkert utsmykket: Søm kirke er vakkert utsmykket av Kjell Nupen

 

En av veldig få

Kunsten på prekestolen er satt sammen av forskjellige symboler, deriblant et kors, en ørn, som ofte i kunsten er et symbol for evangelisten Johannes, og en gammel gotisk tekst. – Den er veldig i samsvar med resten av kirka, sier sokneprest Martinsen.

Ifølge Martinsen er Søm kirke en av de eneste kirkene i landet som har en slik utsmykking. Martinsen nevner Geilo kulturkirke som en av få, en kirke som også ble utsmykket av Nupen. Helt til slutt forteller han at det hender at folk kommer mest for å få sett den vakre kirka.