Fra finansmann til te-gründer

En smaksprøve var nok. Nå er Magne Andersen hekta på te.

– Vi har pasjonsfrukt, mango, og diverse topping. Alt av naturlige råvarer, sier Magne Andersen.

Han forteller ivrig om produktet som har tatt sørlendingene med storm. NomNom Bubble Tea ble oppfunnet i Taiwan på 80-tallet, og har siden ridd Europa som en mare. I Norge har derimot interessen vært laber, til nå.

– Jeg var vel enten først eller nummer to i Norge. Det var en eller annen et sted i landet som kanskje var litt før meg, men i Kristiansand var jeg den første, og er fortsatt den eneste, med denne typen butikk, sier Andersen.

Boble-te er brygget på naturlige ingredienser. Den inneholder gjerne en te-base mikset med enten frukt eller melk. Så velger man smak, og deretter topping.For en journalist uten mye peiling på te, er det mange fremmedord å ta til seg.«Jerly pearls,» som er kokoskjøtt i lake, eller «Popping boba,»Tapioca-perler med fyll, er begge vanskelige ord for en som ikke har smakt annet enn is-te. Alt er laget av naturlige tilsetningsstoffer, og inneholder lite kalorier.

Tips fra svigerforeldre

Magne Andersen er utdannet barne- og ungdomsarbeider, men har brukt mye av livet sitt i finansbransjen. Etter mange jobbskift, og en finanskrise som tok knekken på mange selskap, var han lysten på å begynne på nytt. Det var ikke gitt at det hele skulle ende i Kristiansand.

– Jeg jobbet i et finansfirma i Tyskland, og hadde hjemmekontor der. Senere ble det finanskrise, og jeg måtte bytte jobb. Etter å ha prøvd meg flere plasser, startet jeg opp Sør-Kapital, et firma som drev med lån og forsikring. Heller ikke det ble noen suksess, forteller han.

Andersen var litt i villrede, helt til han i februar fikk tips fra sine tyske svigerforeldre om å prøvesmake NomNom i Hamburg. Siden har det gått en vei.

– Det smakte himmelsk! Dette burde vi jo ha i Norge, tenkte jeg, og her står vi i dag.

Gamle damer som stamkunder

Han har brukt hele livet på å snakke med mennesker i telefon. Derfor er han nå lykkelig over å kunne stå ansikt til ansikt med kunden.

– Jeg elsker jo å prate med folk, og det gjør jo gleden enda større når en kan se ansiktet på den en prater med, sier Andersen.

Butikken går bedre enn han hadde ventet, og Magne Andersen innrømmer at det var mye spenning knyttet til den første tiden som butikkeier.

– Det har jo aldri vært prøvd i Norge før, så det er klart jeg var spent. Det hadde jeg vel ingen grunn til å være, for det har gått over all forventing. De fleste kundene er vel ungdommer opp til 35 år, men vi har noen pensjonister som må innom å ha sin daglige NomNom.

Morsmelk

Foruten sin nyfødte te-baby, har han også to tvillingdøtre på syv måneder hjemme. I oppstarten av NomNom var det så hektisk i perioder, at han sendte kone og barn til svigermor, slik at han kunne fokusere på å få virksomheten opp og i gang. Det gjør at han i dag har en velfungerende og godt voksende butikk, mye takket være beliggenheten.

– Jeg var veldig innstilt på å få sette opp butikken min i denne delen av kjøpesenteret. Her ser alle meg med en gang de kommer inn, og man er nesten nødt til å gå forbi meg uansett hvor man skal. Derfor spiller det ingen rolle om butikken er liten. Hadde jeg hatt et stort lokale i Markens, der jeg måtte ha betalt 30.000 i leie, så hadde ikke denne butikken eksistert, mener Andersen.

Han har store planer for te-bedriften sin. Han vil at flere skal få nyte den gode smaken av boble-te, og tenker å starte opp andre steder.

-Sandnes eller Stavanger blir vel neste stoppested, forteller han.

Akkurat som andre kjære barn, har også te-babyen til Andersen mange navn. Han ler godt, og forklarer:

– På Thai betyr faktisk navnet morsmelk, men det har ingenting med teen å gjøre altså.