Den store muligheten

Vidar "Smidig" Kjellingland er en av fem lokale utvalgte artister til Hoveslaget 2013. Han skal konkurrere mot fire andre om å få en egen spillejobb på Hovefestivalen.

Klar: Smidig er klar for å vise seg frem. Foto: Pressefoto, AGF Music.

– Det blir en veldig stor mulighet for meg, og den største konserten i mitt liv, sier Smidig.

Rekordhøy påmelding

Sammen med NRK P3 og TrashPop inviterer arrangører fra Hovefestivalen til Hoveslaget 2013. 14. mars på Pir6 braker det løs, og fem lokale utvalgte artister skal konkurrere om en spillejobb på årets Hovefestival.

Arrangørene har sammen lyttet til over 400 innsendte bidrag, og har plukket ut fem utvalgte deltakere i åtte forskjellige byer.

– Vi har hatt rekordhøy påmelding fra unge, lovende artister i år, og det har vært vanskelig å bare plukke ut fem. Blant de utkårede er det garantert noen som vil gjøre det bra i norsk musikk fremover, sier presseansvarlig i Hovefestivalen Gaute Drevdal i en pressemelding.

Lover show: Rapperen Smidig lover underholdning for alle pengene. Foto: Christian A. Schjelderup

Særegen liveopplevelse

I konkurranse mot Eli van der Eynden, Gatebrigaden, Dudes og Dirty Meadow, skal rapperen Smidig gi publikum en opplevelse de sent vil glemme.

– Både musikalsk og med selve liveopptredenen skiller jeg meg veldig ut. Jeg skal by på meg selv og lover en særegen liveopplevelse, sier rapperen smilende.

Alltid kjørt sin egen stil

Smidig er kjent for å skape oppmerksomhet. Tekstene hans er ofte blandet med humor, metaforer og ordspill, noe som gjør at han skiller seg ut fra andre norske rappere.

Smidig forteller om en tøff bransje, men at han alltid har gitt blaffen i alle andre – og kun fokusert på seg selv.

– Jeg har alltid kjørt min egen stil, og jeg konkurrerer bare med meg selv, sier han.

Dønn seriøs med musikken: F.v. Gino og Smidig. Foto: Christian A. Schjelderup

– Norges beste rapper

Mannen som omtaler seg selv om kongen av Søm, signerte høsten 2012 for AGF Music.

Musikkselskapet har tidligere hatt suksess med Simmy Man, som for øvrig vant Hoveslaget 2012 i Kristiansand. Simmy Mans opptreden på Hovefestivalen ble veldig vellykket, og manager Jan Erik «Gino» Mæland har tro på sin nye stjerne.

– Jeg mener helt oppriktig at Smidig er Norges beste rapper. Han har gjort sin egen greie hele veien, og han kan ikke sammenlignes med andre rappere. Med den holdningen han har kan han nå langt i denne bransjen, sier Gino.

Alt klart til show

AGF Music og Smidig slipper ut ny singel i forkant av konkurransen, og Smidig forteller at alt er klart til showet.

– Jeg føler meg godt forberedt, og gleder meg til å gi publikum en syk opplevelse. Jeg skal sørge for å vise alle hvem Smidig er, avslutter den karismatiske kristiansanderen.