Bygger tennisanlegg fra egen kasse

I løpet av mars skal tennisspillere i Kristiansand ha tilbud om tre nye innendørsbaner. Likevel finnes det fortsatt ikke penger til å realisere hele prosjektet.

dsc_0267_2

 

I desember begynte byggingen av det nye tennisanlegget som skal erstatte de gamle banene ved Kristiansand Stadion. Anlegget er en dyr affære og skal bestå av baner utendørs og innendørs i tillegg til et idrettshus med garderober. Så langt er finansierer Kristiansand Tennisklubb (KTK) prosjektet selv.

Styreformann i klubben, Øistein Andre Wirak, håper de kan få støtte av «Stiftelsen for store kulturanlegg» også kjent som «Lille-Cultiva». – Vi får ikke støtte fra kommunen. Med støtte fra «Lille-Cultiva» kan det være realistisk å ha et ferdig tennisanlegg innen 2013, sier Wirak.

De tre innendørsbanene, som forøvrig skal stå ferdig i mars, har så langt kostet 7 millioner kroner og skal være et nymotens anlegg. – Det skal være så varmt at man kan spille i shorts om vinteren, sier han mens han fornøyd viser hvor det skal være glassvegger med skyvedør.

Kraftig økning

Siden byggingen startet 16. desember, har alle 130 medlemmene av klubben stått uten treningsmuligheter og Wirak regner med en kraftig økning av medlemmer etter at anlegget står ferdig. – Vi hadde 80 barn på kurs før byggingen her startet og vi tror det kan være mulig med en dobling av antall medlemmer i løpet av året, sier han.