– Rykker opp en vakker dag

Vindbjart-trener Steinar Skeie har tro på at de med tiden vil rykke opp fra andredivisjon. Fløy går for oppprykk allerede kommende sesong.

KULTUR: Vindbjart-trener Steinar Skeie holder på å bygge en kultur i klubben som han tror vil sikre klubben opprykk en vakker dag.

I 2011 havnet Vindbjart på tredjeplass i andredivisjon, men laget maktet ikke å følge opp i fjor. Vindbjart sto lenge i fare for å rykke ned, men de kunne puste lettet ut med en niendeplass da sesongen var ferdigspilt.

I Vennesla ble det snakket om opprykk i 2012. Derfor var skuffelsen også stor med niendeplassen. Vindbjart-trener Steinar Skeie vil ikke sette opp forventningene på samme måte denne sesongen.

– Vi er ennå ikke i gang med diskusjonen rundt målsettingen for sesongen 2013, men uansett så blir det viktigste målet å spille «krydderfotball». Det viktigste er ikke når vi rykker opp, men at vi rykker opp. Det er jeg sikker på at vi gjør en dag, sier Skeie, som med «krydderfotball» i stor grad mener samtidige bevegelser, relasjoner og komplimentere ferdigheter.

En vakker dag

Steinar Skeie er altså sikker på at Vindbjart vil rykke opp, men han vet ikke når. Ikke vil han love noe «når» heller. Det satses imidlertid mot et opprykk til 1.divisjon.

– Dersom vi forsetter satsingen, så rykker vi opp en vakker dag. Den dagen blir veldig, veldig vakker. Det jeg mener med satsning er først og fremst om kulturbygging. Tanke- og treningskultur er da viktige stikkord, forteller han, og legger til at det ikke jobbes med noen nysigneringen for tiden. Den mest profilerte som har kommet inn er målvakten Johnny Kristiansen fra Start.

For å oppnå bedre resultater den kommende sesongen har Vindbjart, både trenere og spillere, satt seg ned for å se video fra kampene forrige sesong. Etter en evaluering har klubben satt ned noen klare ting som må forbedres før sesongen. Det er kontringer i mot, effektviteten foran motstandernes mål, flere må bidra med mål, færre gule kort, bevisst og riktig intensitetsstyring, basistrening og raskere skadebehandling, bli enda bedre til å rekruttere unggutter opp til seniorlaget og forbedre pasningsspillet.

Borteform

BORTEFORM: Johannes Tor Hardarsson sier at borteformen må bedres den kommende sesongen dersom opprykksdrømmen skal realiseres. (Foto: Arkivbilde)

På Flekkerøy har Fløy startet på oppkjøringen til 2013-sesongen. Trener Jóhannes Þór Harðarson mener laget må forbedre prestasjonene på bortebane for å kunne kjempe om et nytt opprykk.

– I fjor så var det i hovedsak variable prestasjoner på bortebane som førte til at det ble andreplass. Vi er nødt til å fortsette den gode trenden hjemme og bli mer stabile borte for å ha mulighet, sier Fløys hovedtrener. Etter at opprykket på skuffende vis glapp i fjor er øyklubben nå klare for en ny sesong i andredivisjon. Treneren selv mener at ambisjonene om en ny opprykkskamp er en selvfølge, men at tilstanden nå er annerledes i klubben.

– Når man har vært å kjempe om et opprykk så føler jeg at det er naturlig å gå for det igjen neste sesong, men økonomisk har det skjedd mye i klubben den siste tiden, mener Harðarson.

Unggutter

Fløy fikk ved sesongslutt mye oppmerksomhet for sine yngre rekker. Treneren håper disse kan ta ytterligere steg, noe han også har stor tro på.

– Det ser veldig bra ut for de unge guttene, de er treningsvillige og har tydeligvis lyst å bidra, sier treneren, som understreker at det til slutt er prestasjonene på trening og kamp som avgjør hvor mye spilletid det blir for ungguttene. Han bekrefter at ungguttene som var ønsket med videre har bestemt seg for å bli.

Trenerkollegaen i Vindbjart, Steinar Skeie, har også forventinger til sine unggutter.

– Forventingene gjelder kanskje først og fremst i forhold til individuelle ferdigheter. Det betyr at de må bli enda flinkere på faktorer som har betydning for utviklingen. Kosthold, søvn og hvile, treningsmengde og intensitet, samt riktig treningsinnhold blir da helt avgjørende, forteller den tidligere Randesund-, Start- og Tønsberg-spilleren.

Ønsker nye spillere

Harðarson er allikevel ikke helt fornøyd med tingenes tilstand i Fløy med tanke på opprykk. Han mener stallen enda ikke er helt komplett og håper klubben kan hente inn nye spillere før sesongen

– På nåværende tidspunkt er vi ikke ferdig med å spikre sammen endelig tropp og det er meget sannsynlig at det blir par nye fjes i stallen før sesongen starter, avslutter treneren.

FÅ ENDRINGER: Arendal Fotball rykket opp som landets beste tredjedivisjonslag. Sportslig leder i klubben, Geir Fone, forteller at laget gjør få endringer i treningsarbeidet foran debutsesongen på nivå tre. (Foto: ArendalFotball.no)

Selskap fra øst

I 2010 slo Grane og Trauma seg sammen og etablerte Arendal Fotball i tredjedivisjon. I den andre sesongen på nivå fire rykket klubben opp til 2.divisjon i fjor. Dermed får både Fløy og Vindbjart selskap fra Aust-Agder i den kommende sesongen.

– Vi trente som et andredivisjonslag i 2012, så det er lite vi gjør annerledes i år. Vi har stor fokus på høyt tempo. Målet vårt er å etablere oss i andredivisjon, sier sportslig leder i Arendal Fotball, Geir Fone, som har tro på at hans lag skal være på nivå med de to rivaliserende klubbene i Vest-Agder.

Arendal har foreløpig sikret seg tre spillere foran den nye sesongen. Målvakten Anders H. Larsen kommer fra Adeccoligaen og Notodden, Nicolai Aas fra Start og Skarphedin-stopper Hari Begluk har ankommet fylkeshovedstaden i Aust-Agder.