Enter the ad code for 468x60 ad spot

Toner uten instrumenter

Av Sindre Hopland Send e-post til forfatteren - Publisert: 30. januar, 2013

Ingen instrumenter, men mange stemmer vil fylle Grim kirke lørdag kveld.

- Vi skal levere en forestilling av de skjeldne, forteller en stolt dirigent Lars Kristian Håkestad. Han har vært korets leder siden oppstarten i 2004 og forteller at han gleder seg veldig til konsert i hjembyen lørdag kveld.

Da fylles Grim kirke med toner av alle slag, og selvfølgelig ingen instrumenter. Igjen kommer koret Via Vitae til byen, og har med seg

foto: viavitae.no

dyktige korister fra hele landet. Og det er nettopp dette som gjør koret litt spesielt mener de selv, at de har medlemmer fra ikke bare ett sted, men fra hele Norge. De møtes kun 5-6 ganger i løpet av året, ellers øver de for seg selv.

 

- Vi har store forventninger til konserten i Kristiansand, jeg håper at det blir i hvert fall tresifret antall besøkende.

Via Vitae har tidligere spilt i Domkirken, Søm og Grim kirke og dirigenten er selv fra byen sammen med mange av koristene.

- Vi har et stort nettverk av venner og familie i byen, så vi har minst en konsert i byen.

 

Via Vitae er et av Norges beste a-cappella kor, påstår dirigenten selv

- I hvert fall et av de beste amatør-korene, legger han til. Alle som er med har mye erfaring, enten fra tidligere kor eller annen musikk, han påpeker at a-capella er noe mange har vært innom, på grunn av at nesten alle kor har visse partier der man synger uten instrumenter.

- Man må ikke ha mange års erfaring, men om man ønsker å synge med oss er det fordel å kunne noter, siden alle øver hver for seg selv, forklarer Håkestad.

 

Koret synger alt i fra 1500-tallets gamle kirketoner ved Josquin des Près, Mozart og helt frem til nyere komponister som Grammy-vinner Philip Lawson.

- Vi ønsker ikke å låse oss til en type musikk, men vi vil ha variert musikk slik at alle som kommer finner noe som faller i smak. Målet er å fredsstille alles musikale ønsker, samtidig som vi vil opplyse de som kommer med toner de ikke før har hørt, forklarer Håkestad.

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand