– Vi bryr oss om studentene

Bedre vilkår for studenter var en av kampsakene til både AUF og Sosialistisk Ungdom, som var de eneste ungdomspartiene med stand på UiA onsdag.

REKLAMERTE: Per Myrstad Kringen sto på UiA, og reklamerte for AUF. Foto: Henrik Myhrvold Simensen

 

Stortingsvalget er snaue ni måneder unna, men for noen har valgkampen allerede begynt. I anledning karrieredagene på UiA har AUF og Sosialistisk Ungdom, som de eneste ungdomspartiene hatt stand på universitet. Formålet med dette var å vise seg frem for studentene, informere om deres kampsaker, diskutere politikk og kanskje også få vervet et par nye medlemmer.

AUF stilte opp med fem mann på stand, og fylkessekretær i AUF Vest-Agder, Per Myrstad Kringen kunne fortelle om en nyttig og interessant dag. Det mannsterke teamet fra AUF satset spesielt på å fronte sin egen studentpolitikk, samtidig som de viste frem andre hjertesaker.

– Vi får synliggjort oss, samtidig som vi får frontet sakene våre på denne måten, forklarte den engasjerte ungdomspolitikeren.

Diskusjoner
Sosialistisk Ungdom var også på plass i vrimlehallen på UiA. Ruben Magnus Runde fra SU kunne fortelle om en engasjerende dag med mange diskusjoner.

FORNØYD: Ruben Magnus Runde fra Sosialistisk Ungdom var fornøyd med dagen på UiA. Foto: Privat

– Vi har fått vist oss frem, fortalt om politikken vår og diskutert den med studenter, kunne Runden fortelle.

Videre mener han at det er viktig å høre hva studentene selv mener, og ta det til etterretning. SU og AUF står under regjeringspartiene Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet.

– Bryr oss om studentene
De to ungdomsorganisasjonene står også for mye av det samme. Felles kampsaker i Kristiansand er bolig- og kollektivpolitikken, hvor begge organisasjoner mener at prisene er for høye.

AUF og SU var de to eneste ungdomspartiene på på UiA. Kringen kunne ikke snakke for de andre organisasjonene, men var selv fornøyd med hvordan eget parti viser seg frem for studentene.

– Studentvilkårene i Kristiansand er viktig for oss. Vi bryr oss om studentene, og er her for å vise det i dag, avslutter fylkessekretæren i en kommentar til Sørnett.