Håper på et større miljø

Parkour-trener og entusiast Mathias Nyman Mortensen (17) ønsker seg et større miljø i Kristiansand.

– Miljøet er veldig lite i Kristiansand og man utvikler seg mye raskere om man kan trene og være kreative sammen, sier Mathias Nyman Mortensen. Han satte virkelig parkour i Kristiansand på kartet da han fikk stor oppmerksomhet for sin video i landets medier. Det tror og håper han vil gi gode ringvirkninger for miljøet.
– Internett er en god måte å spre budskapet på. Det er veldig bra å få oppmerksomhet og jeg fikk mange henvendelser etter videoen, forteller Mortensen.
Spesielt forteller han at den yngre garde var interesserte i å trene mer.
– Dessverre er det 16-årsgrense på Spring, men jeg tilbyr å trene de unge utenom åpningstidene.

Samlet en liten gjeng
Allikevel har han klart å samle sammen en liten gjeng på Spring. Selv om han er fornøyd med å kunne trene der, skulle han ønske at Kristiansand hadde et godt treningsanlegg.
– Når snøen forsvinner trener vi uansett ute, men jeg ønsker meg en god treningshall å drive med parkour i. Spring har vært positive til dette, men det er ikke så lett å ta det videre, sier Mortensen.

LUFTIG: Mathias demonstrer et av triksene i et av byens parkeringshus. FOTO: Anders Holtet

Vil bli god
Selv om parkour er et relativt nytt fenomen i Norge er Mortensen klar på at han vil utvikle seg så godt som mulig. Han ønsker i tillegg å formidle idretten videre.
– Jeg er selv glad i å filme og ta bilder, så jeg har lyst til å fortsette å filme og lage filmer. Jeg vet ikke hvor langt jeg kan nå, men jeg vil selvfølgelig bli så god jeg kan, forteller det unge talentet.
Han føler at på grunn av det dårlige miljøet i Kristiansand blir han ofte «tvunget» til å trene andre steder.
– I Arendal har de et veldig bra miljø og utviklet seg raskere og bedre enn her. Det hadde vært fint å fått til et slikt miljø her i byen, sier Mortensen.
For selv om byen henger etter ønsker han også å gi hele landet et spark bak. Han mener det er på tide å få øynene opp.
– Sporten vokser utrolig raskt i hele verden og er allerede svært stor. Nå er det på tide at det samme skjer i Norge. Vi henger utrolig langt bak.

Se unggutten utfolde seg i byen i Youtube-filmen her: