Lange køer for psykologisk hjelp

- Studentene er i en sårbar fase, sier Hellen Saga.

Psykososialt lavterskeltilbud er i regi av SiAs helsetjeneste og tilbyr timer som skal gjøre en vanskelig studiehverdag lettere. Siden lavterskeltilbudet ble opprettet har de opplevd enorm pågang fra alle kanter.

Psykiatrisk sykepleier Hellen Saga tror at den tøffe etableringsfasen hos studenter er mye av grunnen til at mange trenger psykologisk hjelp. – Studenter lærer å ta ansvar for seg selv og de fleste kjenner ikke folk så godt der de flytter. Vi ønsker at det skal være en lav terskel for at folk skal ta kontakt, sier Saga.

Vinterdepresjoner

Saga sier også at de er åpne uansett hva man sliter med, noe leder i studentparlamenetet, Ole Thomas Grimsli, sier seg enig i. – Det ønskes at det ikke skal så mye til før folk tør å ta kontakt, sier Grimsli.

Tilbudet er for øyeblikket preget av lange køer og timer bestilles på mail. Man er ikke garantert og få time når man ønsker og ventelisten blir lengre for hver dag. Grimsli tror at vinteren har stor innvirkning på den høye aktiviteten som foreligger på denne tiden av året. – Det er kaldt og mørkt og mange sliter med vinterdepresjon, sier han.