Samefolkets dag på Sørlandet

Mens flere sørlendinger ikke er klar over hvorfor 6.februar er offisiell flaggdag i Norge, jobber noen av dem aktivt med å styrke samisk språk og kultur.

NSM vil styrke samisk språk og kultur. Fra v. Magnhild Teistedal, Bodil Eskeland, Kristian Høren og Anne Sofie Hansen

Mens folk flest i Markens ikke er klare over hvorfor 6.februar er offisiell flaggdag i Norge, er Anne Sofie Hansen og resten av sørlandskretsen til Norges Samemisjon (NSM) opptatte av å styrke samisk språk og kultur.

Samiske språkkurs

Hansen er leder i NSMs sørlandskrets. Onsdag, på Samefolkets dag, tok hun og resten av styret i sørlandskretsen seg tid til en prat med Sørnett. NSMs hovedmål er å forkynne evangeliet til alle samer, men de er også opptatte av å styrke samisk språk og kultur. Hansen forteller blant annet at NSM tilbyr samiske språkkurs for folk som skal flytte til samiske områder.

– Vi er veldig opptatte av å styrke det samiske språket. Det kan være veldig greit for tilflyttere til samiske områder å kunne noe om samisk språk og kultur, sier Hansen.

Flotte tiltak

Selv om den samiske befolkningen i Agder-fylkene ikke er spesielt stor, er Hansen og resten av styret veldig fornøyde med noen av markeringene som har blitt gjort for å feire Samefolkets dag på Sørlandet.

– Velsignelsen i morgenandakten på radioen var på samisk i dag. Så var det også et flott syn å se det samiske flagget over Kristiansand rådhus, avslutter Hansen.

Sørnett sjekket også om folk på gaten i Kristiansand var klar over at 6.februar er nasjonal flaggdag.
1. Idag er det nasjonal flaggdag. Hva markeres?
2. Hva synes du om at samene har egen flaggdag?

 

 

 

 

Thea Moe(16)
1. Det vet jeg ikke.
2. Fint at de har en egen dag.

 

 

 

 

Malin Gran(16)
1. Jeg vet ikke.
2. Det er jo fint det.

 

 

 

 

Anne Legit(61)
1. Nei du, det vet jeg ikke.
2. Samefolkets dag, ja. Det er jo kjempeflott. Gratulerer med dagen til alle samer.

 

 

 

 

Sondre Tallaksrud(21)
1. Ja, idag er det Samefolkets dag.
2. Det skulle bare mangle at samene har egen flaggdag. De har jo eget landslag, eget flagg, eget departement har de også. Samene var her først. Idag synes jeg at alle samer burde gå rundt med armene hevet og si; Hei, her er vi!