McDermott debuterte med seier

Irlands U21-landslag vendte den dårlige trenden og tok en sterk 3-0-seier over Nederland i Sean McDermotts debut.

Treningsleir: McDermott under en tidligere treningsleir for Irlands U19-landslag. Arkivfoto: Privat.

I slutten av januar meldte Sørnett at halvt irske Sean McDermott ble tatt ut i Irlands U21-landslagstropp mot Nederland. Onsdag kveld møttes de to nasjonene til privatlandskamp, og unggutten fra Vågsbygd fikk spille hele andreomgang for trekløverne. Sandnes Ulf-keeperen debuterte dermed på U21-nivå, og holdt i tillegg nullen mot nederlenderne.

– Det var veldig gøy å få spilletid, sier McDermott i telefon fra Dublin.

I aksjon: McDermott under U19-landslagstrening. Foto: Privat.

Etterlengtet seier

Irland tok ledelsen etter ti minutter ved Millwall-spiss Aiden O’Brien. Debutant O’Brian doblet ledelsen etter 37 minutter, og irene gikk til pause med en meget sterk tomålsledelse.

Etter hvilen ble det gjort flere bytter, og Sean McDermott erstattet Wolverhampton-keeper Aaron McCarey. Tolv minutter ut i andreomgang fikk Irland straffespark, og Anthony Forde satt ballen sikkert i mål. Nederland klarte aldri å kjempe seg tilbake i kampen, og hjemmelaget tok en etterlengtet seier.

Noel Kings mannskap har slitt med formen i det siste, og klarte ikke å kvalifisere seg til sommeren EM-sluttspill. På de fire siste kvalifiseringskampene tok irene bare ett poeng, men etter onsdagens sterke seier mot Nederland ser det ut til å snu for trekløverne.

Fornøyd med egen innsats

Det var en fornøyd McDermott som snakket med Sørnett etter kampslutt. Kristiansanderen forteller at han føler at han gjorde en god jobb, og at trenerne også vart fornøyd med keeper-spillet hans.

– Trenerne var fornøyd med hva jeg presterte. I tillegg var det veldig gøy å vinne, sier 19-åringen.