KIK Lions kan avgjøre opprykket denne helgen

Kristiansand Lions vant lørdag 7-6 i en tøff batalje mot Forus i Sandnes og sikret seg opprykkskamper om spill i 2. divisjon. De har nå saken i egne hender og er spente på helgens viktige kamper.

– Vi klarte oppgavene våre i helga og sikrer oss muligheten til å avgjøre selv. Vi trives i situasjonen der vi kun har oss selv å tenke på når det gjelder opprykket, da er det ingen andre å skylde på, sier Lionstrener Jørgen Vorkinn til Sørnett.

Seierne lørdag og søndag gjør at Kristiansand Ishockeyklubb (KIK) nå kun har et hinder igjen mot opprykket: Å slå Lyderhorn fra Bergen i to kamper nå til helgen. Vinner de begge, er opprykket sikret. Det har vært klubbens mål siden seriestarten i høst.

Optimist: Trener i KIK Lions, Jørgen Vorkinn, har troen på at laget hans skal spille godt i helgen.
Foto: Vegard Aulstad – Skjermdump av Magasin TV-sak 08.02.12

Varierende prestasjoner

Kampen mot Forus/Sandnes lørdag var på forhånd utpekt som en mulig snubletråd for KIK, da de tidligere i sesongen tapte mot samme lag. Forus hadde også en teoretisk mulighet til å rykke opp før kampen, men om KIK vant var muligheten tapt. Det ble ingen god start på kampen for KIK sin del. Rundt halvspilt kamp lå de under med 1-5. Noen justeringer ble gjort og de lyktes i å snu kampen til en 7-6-seier.

– Laget har vist en utrolig god moral og arbeidsvilje ved at de ikke ga opp selv om vi lå under. Vi fikk dårlig betalt selv om vi spilte godt. Pucken ville rett og slett ikke inn i målet. Etter en liten prat i pausen ble vi enige om å skyte oftere, samtidig som vi prøvde å dekke sikten til deres målvakt. Det betalte seg i form av mange mål.

Søndag var det kamp mot bunnlaget i serien, Nærbø Farmers. Nærbø har ennå ikke klart å sanke noen poeng i årets seriespill, og dette skulle vanligvis være en «lett match» for et topplag som KIK. Det viste det seg å bli også, med full kontroll fra start til mål endte kampen med seier 16-3.

Før sesongen satte KIK Lions seg et mål om opprykk fra 3. til 2. divisjon i norsk ishockey. Det startet meget bra for KIK, som innledningsvis i sesongen storspilte. Dog kom det i januar to kamper med et tap og en uavgjort som de helst skulle vært foruten, men vinner de sine to kamper i helgen er et opprykk til 2. divisjon og nivå tre i norsk ishockey et faktum.

Tøffe kamper

I helgen kommer Lyderhorn fra Bergen til Idda Arena for å spille dobbeltkamp fordelt over to dager. I 3. divisjon er reiseavstandene lange, og det er slik forbundet har valgt å sette opp kampene. Det ligger an til å bli to spennende kamper hvor mye står på spill. Forskjellen mellom 3. og 2. divisjon er kjent for å være stor kvalitetsmessig. At det blir tøft å vinne begge legger ikke Vorkinn skjul på.

– Helgas kamper blir tøffe, noe også tabellen viser. Likevel bør motivasjonen til spillerne være der hele veien, i og med at vi må vinne begge dager.

[poll id=»150″]

Giftige fremover

Mye tyder på at helgens kamper blir jevnspilte. KIK kan ha en fordel i angrepsspillet da de har scoret hele 106 mål på 10 kamper. Lyderhorn har til sammenlikning scoret 56, men med tre kamper færre spilt. Da lagene møttes i Bergen i januar, vant KIK 5-3.

For det er angrepsspillet som har vært KIK sitt beste våpen i årets sesong. Forsvars- og målvaktspillet har måttet tåle kritikk, og det var her det skortet når poengtapene kom helgen 19. og 20. januar.

Trener Vorkinn har klart for seg hva som må bedres på trening frem mot helgen.

– Det finnes alltid mye å ta tak i, men vi må spesielt jobbe med det defensive.  Styrken vår ligger mye i en førsterekke som produserer enormt mye poeng. Vi kommer til å legge vekt på ting vi etter hvert lyktes godt med i kampen mot Forus, nemlig mye skudd og trafikk foran deres målvakt.

Viktige brikker returnerer

Å være ishockeyklubb i 3. divisjon byr på enkelte utfordringer når det gjelder å ha en jevn spillerstall. KIK Lions er et lag som består av alt fra familiefedre til studenter, og det er ikke alltid alle spillerne er tilgjengelige. Til kampen mot Lyderhorn har det imidlertid vært en mobilisering for å få alle klare til kamp.

– Vi har fått tilbake viktige spillere fra både skader og studieturer som vi håper å kunne bidra til et enda bedre KIK lag enn det vi stilte mot Forus/Sandnes. Vi regner med et nesten topp mannskap nå til helgen.

En av spillerne som returnerer er forsvarsspiller Lars Hulleberg. Hulleberg har tidligere i sesongen vist godt spill i defensiv sone, og manglet på laget da poengtapene kom tidligere i år. Han håper og tror han kan være med å bidra til seiere.

– Jeg har troen på at vi slår Lyderhorn. Vi vant mot Forus forrige uten flere viktige spillere, og til helga stiller vi fullt. Vår beste back kommer fra Finland for å spille sine siste kamper og han styrker laget voldsomt.

Håper på mye folk i opprykkshelgen

Det har tidvis vært stor interesse for å se Kristiansand Lions kamper i årets 3. divisjon. I høst åpnet de sesongen foran ca 600 tilskuere. Publikumssnittet har gjennom sesongen ligget på rundt 300 per kamp, noe som er klart best i landet hos 3. divisjonsklubbene. Lars Hulleberg håper mange kommer og støtter dem også denne gangen.

– Forhåpentlig fylles Idda Arena opp. Det hadde vært gøy med skikkelig trøkk fra tribunen. Det er ikke Lyderhorn vant til, så klar fordel for oss, med andre ord.

Opprykkskampene spilles hjemme i Idda Arena lørdag klokken 18.00 og søndag klokken 14.00.

Tabellen før helgens kamper

Lag Kamper V U

T

Målforskjell Poeng
1. Kristiansand Ishockeyklubb

10

8 1

1

106 – 56

17

2. Lyderhorn Ishockeyklubb

7

6 0

1

56 – 27

12

3. Forus/Sandnes Ishockeyklubb

9

4 1

4

86 – 42

9

4. Fana 2

7

1 0

6

21 – 83

2

5. Nærbø Farmers

7

0 0

7

17 – 98

0

 

Dersom KIK vinner helgens to kamper kan ingen ta dem igjen og de rykker opp. Skulle KIK tape en eller begge, er situasjonen verre. Taper de begge mister de opprykket, og Lyderhorn blir mest sannsynlig laget som vinner.  Taper de en av kampene vil Lyderhorn ha muligheten til å ta fra KIK førsteplassen om de vinner sine resterende hengekamper. Dette scenarioet vil også gjelde dersom de skulle spille en eller flere uavgjort.

Tror du KIK rykker opp? Eventuelt hvilke deler av laget må forsterkes om de skal ha en sjanse i 2. divisjon? Diskuter her.