Enter the ad code for 468x60 ad spot

Dette er trendene som kommer til å herske i interiørverdenen i år

Av Emilie Haugaa Send e-post til forfatteren - Publisert: 13. februar, 2013

Julen er over for lengst, og mange har nok merket at huset ser noe tomt ut uten juledekorasjonene. Med inspirasjon fra blader og blogger strømmer vi ut til butikkene for å pynte på fasaden, men hva er egentlig årets interiørtrender?

Interiørtrender forandrer seg fra år til år. Noen trender faller bort og andre tar plassen, mens noen er populære lenge etter at de startet. Det er derfor ikke alltid like lett å følge med på hvordan man skal innrede hjemmet sitt. Cecilie Tellefsen, daglig leder for Kremmerhuset i Kristiansand, holder seg godt oppdatert på hva som er vårens trender.

 

Skilt og tekst

Daglig leder for Kremmerhuset, Cecilie Tellefsen, har hatt stor etterspørsel etter fargen lilla

-Vi elsker å bli matet med ting og tang av tekst. Det går aldri ut. Alle spør om flere skilt. Det appelerer til oss på en eller annen måte. Det treffer oss, forteller Tellefsen.

Skilt og skrift er en trend som har vært voksende. Flere liker å pynte hjemmet med dekorative skilt for å få en hjemmekoselig følelse.De tidligere tekstene har spilt mer på følelser og gitt oss noen oppmuntrende ord i hverdagen. Men dette er i ferd med å forandre seg

- Skriften er ikke lenger bare på skilt, men også på kopper, lykter og håndklær. I tillegg har den fått en morsom humoristisk vri i stedet for inspirerende ord og visdom.

 

Shabby chic

Shabby chic er stilen som nordmenn har lagt sin elsk på. Lyse vegger, mangfold av pyntegjenstander og slitt treverk har gitt norske hjem en varm og koselig atsmosfære. Stilen har har vært trendy i mange år nå, men dette er i ferd med å forandre seg mener Tellefsen.

-Shabby chic er på vei ut nå, men det er enda litt av stilen som henger igjen. Slitt tre og sølv er ut, men det søte ved shabby chic er in fortsatt. Dette skal kombineres med røffe detaljer.

Butikkmedarbeider på Hansen & Co, Marita Skoglund, syns litt farger vil gi liv til hjemmet

Frekkere

Grafiskt og vågalt design har blitt trendy. Kontraster innenfor interiør har blomstret frem og sterke neon-farger skal blandes med duse pastellfarger. Tellefsen mener vi ikke skal være så søte og dillete lengre.

- Vi skal bli frekkere i intriøret med å bruke abstrakte mønster, spesielt på tekstiler, og pynte med sterke farger.

Marita Skoglund ved Hansen og Co er sier seg enig.
-Det typiske skandinaviske interiørpreget kommer til å få inn mer farge. Kähler er et godt eksempel på det siden de har litt sterke farger i boller, kopper og vaser for å gi litt liv til hjemmet.

 

 

 

 

 

-

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand