Show med gjemte skatter

Bruktbutikker har mange gjemte skatter og Shalam er intet unntak. Tirsdag kveld arrangerte stiftelsen med daglig leder, Rita Tegnander, i spissen en helaften i butikkens cafe.

– Folk kaller det søppel, vi kaller det gull, forteller en fornøyd Tegnander.

God stemning

Daglig leder for stiftelsen Shalam, Yngvar Woxmyhr, åpnet med en introduksjon av showet. Med mye humor dro han publikum med seg gjennom forberedelsene som var gjort til kvelden og hva de hadde i vente. Latteren satt løst blant publikum og det var klart at de gledet seg.

Daglig leder, Rita Tegnander, var en viktig brikke for Shalam tirsdag kveld. (Foto: Susann Rismyhr)

– Jeg gleder meg til å se retrodesign og de andre klærne på catwalken. Det er god stemning her i dag, forteller publikumer Anne Torhild Skog.
Tett etterfulgt av Yngvar Woxmyhr, kom kveldens musikalske innslag av entertaineren og musikeren Neal Fullerton. På gebrokkent norsk dro engelskmannen igang sangen “Stand by me” på ukulele. Publikum ble delt inn i fem grupper som selv fikk tildelt egne ukuleler og Fullerton dirigerte hele gjengen gjennom et 20 minutters lattershow. Dette falt i smak hos gjestene og de ansatte.

Redesign på showrommet
Aldri før har Shalam arrangert en kveld med åpning av nytt showroom og catwalk med vårens mote. En gang må være den første. Et stunt kaller daglig leder det.
– Vi har gledet oss til dette lenge og har jobbet hardt, forteller Rita Tegnander.
Og det er det ingen tvil om. I lokalets andre etasje har de hatt et verksted som tar søppel fra Kristiansands befolkning og redesigner det. Mye av dette er satt inn på showrommet, sammen med møbler og annet interiør.

Retro og våren
Men før showrommet ble åpnet for allmennheten, var dette bakrommet til catwalkmodellene. Seks frivillige og ansatte kledde seg opp i second- og thirdhand klær i teamet våren og retro. Antrekkene var satt sammen av stylist Marianne Hellesen, i samarbeid med Tegnander.

Samholdet og markering
Stiftelsen Shalam har i over 30 år drevet et felleskristent hjelpearbeid for mennesker med rusproblemer. Og arbeidet deles inn i oppsøkende arbeid, rehabilitering og arbeidstrening.
Tegnander har klare svar på hva dette gjør for dem.
– Det er et løft for hele butikken og det hjelper på samholdet innad. Og legger til at det også er en god måte å fremme butikken for sørlendingene også.