– Vi ble sjokkert

Ni elever fra Tangen VGS i Kristiansand ble vitne til bombetrusselen mot Stortinget

Politiet tar trusselen seriøst: Liv Rønholt Nilsen tok dette bildet da hun og de andre elevene fra Tangen VGS gikk forbi Stortinget i formiddag

OSLO: – Vi ble ganske sjokkerte, sier Charlotte Nevland (18).

Hun og 8 andre klassevenninner fra Tangen VGS’  media- og kommunikasjonslinje skulle onsdag formiddag overvære spørretimen på Stortinget. Studieturen ble derimot avlyst da elevenes lærer ringte og fortalte om bombetrusselen.

–       Vi fikk beskjed om at møtet var avlyst og at vi måtte holde avstand. Plassen ble avsperret, i tillegg var det mange politibiler og patruljer rundt på stedet, forteller Nevland.

Charlotte Nevdal ble vitne til bombetrusselen mot Stortinget. Foto: Liv Rønholt Nilsen

Spørretimen ikke avlyst

På tross av at Løvebakken fortsatt er avsperret onsdag formiddag, melder Fædrelandsvennen at stortingsrepresentantene vil slippe inn til spørretimen som vil gå som planlagt senere i dag.

Tillit til politiet

Under Arbeiderpartiets landsstyremøte, sa Jens Stoltenberg ifølge Fædrelandsvennen at han ikke vil vurdere truslene mot Stortinget.

–       Jeg har tillit til politiet, sa en fåmælt statsminister på landsstyremøtet i Folkets Hus.

Bevæpnet og beredt politi holdt i ettertid vakt ved Løvebakken, samtidig som store styrker umiddelbart ble  satt inn for å finne personen som skal ha truet med å sprenge Stortinget. Politiet har nå pågrepet og siktet en mann i 20-årene fra Buskerud for bombetrusselen.

Elevene glad

Jeg syns det er bra at trusselen blir tatt alvorlig av myndighetene og politiet, spesielt med tanke på de forferdelig hendelsene som fant sted 22. juli, sier Tangen-eleven Nevland til Sørnett.