Blogger vil ikke kaste klærne

Kristiansand- bloggeren Kristina Andersen (22) skal selge sine brukte klær, sko, tilbehør og tv- serier i SalongXtend, lørdag 16. februar i Kristiansand sentrum.

Kristina Andersen: Klar for å kvitte seg med de gamle klærene. Foto: Cecilie Jensen
Kristina Andersen: Klar for å kvitte seg med de gamle klærene.
Foto: Cecilie Jensen

– Jeg skal prøve å selge unna 90% av  hele garderoben min, slik at jeg heller kan investere i nye kvalitetsplagg. Jeg har altfor mange plagg fra billigkjeder som jeg knapt har tatt av prislappen på, sier Kristina Andersen. Hun kommer likevel også til å selge en del dyrere plagg som hun har gått lei. Prisen på plaggene vil variere  fra 50 til 300 kroner.

Samarbeid

Det er første gang Kristina arrangerer et slikt klessalg, men hun blir ikke alene. Blogger og venninne Marthe Borge skal også selge store deler av garderoben sin, og de har samarbeidet for å gjøre salgsdagen til en begivenhet.

– Marthe skal bake cupcakes, mens jeg har tatt meg av innkjøp av bannere og har ordnet lokale. Så har vi begge designet våre egne prislapper for klærene, forteller Andersen.

Hjemmelagede prislapper:Kreative merkelapper med perler på skal pryde flere av plaggene i helgen.Foto:Marthe Borges blogg

Voksende konsept blant bloggere

Bloggerne har latt seg inspirere av andre bloggere i Norge, som Ulrikke Lund og Anette Haga.

– Vi fikk ideen etter å ha lest at andre bloggere hadde gjort dette, og syntes dette var et kreativ konsept for å kvitte seg med klær man ikke bruker lengre. Det er altfor mange som bare kaster klær man har gått lei av, noe som er veldig dumt og ikke minst lite miljøvennlig. Kanskje dette kan inspirere flere til å gjøre det samme, eller at man prøver å ha byttekvelder med venninner fremfor å stadig kjøpe nytt og kaste gammelt, legger hun til.

Kristina håper på godt oppmøte på lørdag, ettersom det er rundt 300 plagg som skal selges.
– Salget har ikke blitt markedsført noe mer enn på bloggene våre, men det tilsvarer til sammen ca. 50. 000 lesere. Det er også meldt interesse fra lesere i både Stavanger og Tønsberg som ønsker å komme, så det er jo veldig gøy.

Skjermdump Kristinas blogg:Et utvalg av klærene som vil selges på lørdag.

Skal alle inntektene gå til å fornye garderoben?

– Nei, jeg har planlagt at en viss andel skal gå til Dyrevernalliansen, forteller Kristina avslutningsvis.

Les mer om klessalget på Kristinas blogg.