Kom deg ut i finværet

De foreløpige prognosene viser at vinterferien i Kristiansand vil falle i smak hos de aller fleste.

– Det ser veldig bra ut for Kristiansand sin del. Helgen skal bli nokså mild, men temperaturene vil synke utover i uken, sier meteorolog Ingrid Bentsen, ved Meteorologisk Institutt.

Det har vært mye nedbør i form av snø den siste uken, og det ser ikke ut som vi blir kvitt snøen med det første. Våren er fortsatt et par måneder unna, så litt snø må man fortsatt tåle. De gode nyhetene er at snøen vil falle kun i helgen, og ut i neste uke ville alle sørlendinger kunne nyte det de liker best; solen.

– Det ser bra ut utover i uken. Våre prognoser viser at solen skal skinne de fleste av dagene, med unntak mandag.

Nypreparerte løyper

Dette lover bra for alle skiglade sørlendinger. En kjapp titt på Kristiansand kommune sine hjemmesider avslører at skiløypene er nypreparerte og klare for bruk den kommende uken.

– Nysnøen som kom de siste dagene var kjærkommen for mange løyper. Værprognosene for de neste dager skaper forventninger om flotte vinterforhold med mange nypreparerte løyper i regionen, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Pudderalarm på Hovden

Mandag er det store muligheter for pudder på Hovden (Foto: Niclas Fjellanger)

Hovdens vinterferievær minner mye om Kristiansand. Det skal bli mildt i helgen, med litt snøfall. Dette betyr at mandagen vil være den riktige dagen å ta turen for pudderentusiastene.

– Resten av uken ser ut til å være preget av stort sett oppholdsvær. I tillegg vil det være rolige vindforhold i fjellet neste uke, legger Bentsen til.

Så for alle skiglade sørlendinger, vinterferien er et perfekt tidspunkt å ta den etterlengtede skituren. Meteorologene lover sol og oppholdsvær hele uken.