Lei av vinteren? Gled deg til sommerens festivaler

Er du blant dem som ikke synest snøen kan forsvinne fort nok? Mener det er bedre med sand mellom tærene enn snø under skoene? Da vil vi komme med en liten oppmuntring til deg; snøen vil forsvinne før eller senere, og når sola titter frem og sommeren kommer til Sørlandet vil også festivalene dukke opp.


Øygospel satser på god stemning også under årets festival. Foto: Oygospel.no

Noen av festivalene har nå begynt å avsløre hvilke artister som kommer til, så nå er det bare til å begynne og glede seg.

Øygospel vil bli arrangert 30. mai – 2. juni på Flekkerøy. Dette er en kristen musikkfestival som legger vekt på godt miljø for kristen sang og musikk, levende gudsfrykt og en god samfunnsånd. Antall besøkende på denne festivalen har hatt en enorm økning de siste årene, og hadde rekord i fjor med 4900 besøkende.

Odderøya Live har ennå ikke kommet ut med dato for sommenens festival, men festival blir det. Den populære festivalen som trakk 20 000 publikummere i 2012, vil bli holdt i Bendiksbukta på Odderøya også i år.

Ravnefest i Ravnedalen vil bli holdt 28. juni, og blir en en dags festival. Arrangørene har røpet på sine facebooksider at Kurt Nilsen skal være en av artistene, og at de vil komme med flere navn etterhvert.

Palmesus, som promoterer seg selv som Skandinavias største strandfest, vil bli holdt 19. – 20. juli på Bystranda. I fjor hadde festivalen stor suksess og var strålende fornøyd med å være utsolgt for billetter begge festivaldagene. I år feirer festivalen fem års jubileum, og satser på flotte sommerdager på stranda.

Skvuppfestivalen er en gratisfestival mange kanskje ikke har hørt om. Den vil bli holdt 2.-3. august på Odderøya, og er en relativt liten og uhøytidelig festival ifølge arrangørene. Den startet som en liten konsertidè i en bakgård i 2010, men har nå vokst seg noe større.

 

Lurer du på hvilke artister som kommer til de ulike festivalene, kan du sjekke ut festivalenes egne hjemmesider.