Slo ned to personer med glass

På bakgrunn av en forsvunnet mobiltelefon ble to personer første september i år slått med et glass i hodet i Dronningens gate. De to ble påført kuttskader og i går gikk rettssaken i Kristiansand tingrett.

Det hele skal ha startet da en person på asylmottaket hvor de begge bor glemte igjen mobiltelefonen sin på mottakets pc-rom. Tiltalte var sistemann ut den kvelden og ble derfor anklaget for tyveriet dagen etter, sier han selv i sin forklaring. Han sier videre at det å stjele blir sett veldig ned på i hjemlandet.

–Det forbindes med stor skam. Hvorfor skulle jeg ødelegge livet mitt for en telefon som ikke er verdt mer enn et par hundre kroner? Ingen vil være venn med meg lenger da. Nå blir jeg kjent i byen for å være en tyv, sa han tydelig oppskaket.

Oppsøkt på rommet

Tiltalte skal dagen etter at mobilen forsvant ha blitt oppsøkt og konfrontert for tyveriet av mobilens eier. Dette sier han selv at han ble så irritert og fornærmet over at han reagerte ved å slå fornærmede i ansiktet. Senere, etter en prat på et kontor ved mottaket med noen ansatte skal tiltalte ha gått opp til rommet sitt hvor han senere blir oppsøkt av noen gutter av en annen etnisk gruppering. På rommet hans er det så slagene med glass skal ha oppstått, noe tiltalte selv er sterkt uenig i. Hans versjon av hendelsesforløpet går derimot på at han skal ha blitt oppsøkt på rommet og overfalt av syv til ti personer. Noen av disse skal også ha hatt med seg våpen som kniv og tekanne som skal ha blitt brukt som slagvåpen.

– Ikke skyldig

Mannen som er 17 år og kommer fra Afghanistan er tiltalt for vold på tre punkter. De to første går på slag mot hodet til to personer med et glass hvor det i begge tilfellene endte med kuttskader som måtte sys. Det siste tiltalepunktet gjelder flere slag med hånden mot ansiktet til en tredje person.
På skyldspørsmålet fra dommeren sa tiltalte seg skyldig i det tredje punktet, men sa nei til spørsmålet om han var skyldig i å ha slått de to med et glass.

Aktor la frem påstand om 120 dagers betinget fengsel for tiltalte.

Dommen vil etter all sannsynlighet foreligge i begynnelsen av neste uke.