Håper å nå en million

Oddmund Sjøveien, rådgiver for Rajshahi–aksjonen er godt fornøyd med gjennomføringen av årets aksjon.

Så langt har årets aksjon samlet inn 750.000 kroner og enda er ikke alle pengene kommet inn.

– Vi håper på å nå en million når alt er kommet inn, sier Sjøveien til sørnett.no.

Pengeinnsamling
Siden aksjonen startet 22. oktober kan Sjøveien fortelle at det har skjedd mye på forskjellige arenaer for å samle inn penger til Rajshahi.

– Det har vært mye aktivitet rundt Rajshahi-aksjonen i år. Det har vært arrangert ulike aktiviteter i skoler og barnehager med et mål om å samle inn penger. Det ble også produsert noen miljøvennlige handleposer nede i Rajshahi som har blitt solgt på skoler og i butikker i Kristiansand.

Fremtidig sammarbarbeid med UiA
Sjøveien forteller at Ordføreren fra Rajshahi som var på besøk i Kristiansand fikk god oversikt over hvordan kommunen fungerer.

– Det ble arrangert møte med universitetet hvor det ble snakket om mulig fremtidig sammarbeid. Rajshahis ordfører var også rundt og besøkte flere kommunale organer som miljøvernheten og skoler.

Holder kontakten
Om tre år er det en ny aksjon og nye barn som skal få høre om forholdene i Bangladesh forteller Sjøveien. Han sier det er viktig å holde kontakten og håper at den oppmerksomheten som har vert rettet mot aksjonen i høst kan rettes mot Bangladesj som er et land truet av global oppvarming.

– Siden det er et så flatt land vil det påvirke dem i stor grad i forhold til oversvømmelser, sier Sjøveien.