– Perfekt for småbarnsforeldre

Det synes Daniela Belsvik(23) og Monica Berntsen(22) om treningssenterkjeden Elixia sitt splitter nye senter i Vågsbygd.

Mandag åpnet det nye Elixia-senteret, og selv om det er flust av treningssentre i Kristiansand tror Belsvik og Berntsen at det er plass til det nye senteret.
– Absolutt. Elixia-kjeden har et veldig godt rykte så jeg tror ikke de vil slite med å få kunder hit, sier Berntsen.

Monica Berntsen og Nora(t.h) og Daniela Belsvik med Leander. (Foto: Eirin A Haga)

 

Gratis barnepass

At senteret også har gratis barnepass i 90 minutter er også et stort pluss, påpeker Belsvik.

– Her kan vi kombinere det å være småbarnsforeldre med trening, sier hun.

Begge har tidligere trent på Elixias senter i sentrum, men er fornøyde med at kjeden har valgt å åpne opp et nytt senter i Vågsbygd. Begge bor i nærheten av det nye senteret og er glade for å ha et Elixia-senter nært hjemmet.

– Det er jo veldig greit å slippe både bompenger og parkeringsavgift, påpeker de.

Senterleder Mette Hallandvik. (Foto: Eirin A Haga)

 

Satser på småbarnsforeldre
Senterleder Mette Hallandvik(38) kan fortelle at de har gjort en grundig jobb i forhold til barnepassen på senteret.
– Vi satser jo på at spesielt småbarnsforeldre kommet hit, og på barnepassen har vi ansatt folk med erfaring. Det var veldig viktig for oss, forteller Hallandvik.

Under gårsdagens åpning var det 60 personer tilstede, ifølge senterlederen.
– Da hadde vi kaker, snorklipping og omvisning til de som ville ha det, sier Hallandvik,  som er fornøyd med å være i gang på det nye senteret.

Ønsker dem velkommen
Silje Skalleberg Mumtaz, daglig leder ved Spring treningssenter, sier at de har lenge vært forberedt på at Elexia også skulle komme til Vågsbygd, og ønsker dem velkommen.
– Vågsbygd er en stor bydel, og vi mener at det er plass til alle tre. Konkurranse gjør oss jo bare sterkere, og det er bra for de som trener her på Vågsbygd.
Spring treningssenter markerer seg med et litt annerledes fokus enn hva Elexia gjør, og tror at det kan hjelpe dem i konkurransesituasjonen.
– Vi tar avstand fra idealvekten, og fokuserer mer på idealformen. Hos oss er det ekte bevegelser inspirert av idrett som står i fokus. Vi ønsker at folk skal lære seg å bruke kroppen sin igjen og vi har en helhetlig tanke rundt dette, sier Mumtaz. 
En styrket bransje 

Knut Tørum, daglig leder ved Spicheren, ser på veksten i treningssentre som noe positivt, og mener at det kommer til å styrke treningsbransjen. 

– Dette medfører at kvaliteten øker i bransjen. De beste kommer til å overleve, og noen får kanskje problemer, sier Tørum.

Han mener at beliggenhet er viktig, og synes Elexia har gjort et interessant valg.

– Det har skjedd mye i Vågsbygd den siste tiden og jeg tror at Elexia har sett det tomrommet som kanskje har vært, og tenkt strategisk i form av beliggenhet, forteller han.

Tørum virker ikke å være bekymret for konkurransen, og mener at Spicheren fremdeles har det beste salgstilbudet blant konkurrentene. Likevel gjør det at driven på å bli bedre og bedre er stor.

–  Elexia er flinke, og de har kvalitet på treningstilbudet. Denne veksten i bransjen har uten tvil økt vår motivasjon til å bli enda bedre.

Senterleder Mette Hallandvik. (Foto: Eirin A Haga)