Enter the ad code for 468x60 ad spot

Mannen ble syk – kona sendt ut av Norge

Av Ole Henrik Hansen Send e-post til forfatteren og Emma Huisman Send e-post til forfatteren - Publisert: 7. mai, 2013

- Dere har fem dager på å pakke sammen og dra, var beskjeden hun fikk. Sørnett møtte Denise Pereira, som ble sendt hjem til Brasil.
YouTube sitt forhåndsvisningsbilde

Hovedsaken i tirsdagens papirutgave av Fædrelandsvennen er historien om Ron Derksen og hans brasilianske kone Denise Pereria. Sammen med sine to barn Ximene (17) og Estevao (13) ble hun for en måned siden sendt hjem til Brasil. Årsaken var at Ron ble syk og trengte trengte sosial støtte.

Det gjorde nemlig at han ikke hadde inntekten på 242.400 kroner som Utlendingsnemda (UNE) krever en må ha for å forsørge en familie. Sørnett møtte Denise før hun ble sendt hjem til Brasil.

- Vi ble veldig sjokkert over at de sendte oss hjem på den måten, spesielt når beskjeden kommer rett før jul, uttalte hun.

- Det vanskeligste er å se barna ulykkelig. Det virkelig skremmer meg at vi blir nødt til å starte fra bunnen av økonomisk, la hun til.

Denise Pereira har en bachelorgrad, men grunnet manglende oppholdstillatelse fikk hun ikke lov til å bidra til familieinntekten.

- Problemet er ikke rettighetene i dette landet, men den psykologiske effekten det har. Barna mine føler seg usikre, for du vet aldri hva som vil skje, fortsatte hun, og avsluttet med at han nå ser på Norge som hennes og barnes hjem.

Pereira har heller ikke fått lærerjobb i Brasil, da skolen er midt i et semester. Mannen hjemme i Kristiansand, nederlandskfødte Ron Derksen, savner familien.

- Jeg skal få dem tilbake. Det må bare gå på et eller annet vis, sier han til Fædrelandsvennen.

Logg inn
Utgiver: NLA Høgskolen Mediehøgskolen Gimlekollen. Postboks 410 Lundsiden, 4604 Kristiansand. Telefon: 38145000
Kontakt ansvarlig redaktør for mer informasjon

Utviklet av Edney Media & Design Kristiansand