Loppemarkedsesongen har startet

Solen skinner og for første gang i år kan en tillate seg bare ben. Østbyen dagsenter inviterte til loppemarked på den fineste dagen hittil.

Klokken 15.00 erklærte Tove Sandved, ansatt ved Østbyen dagsenter, loppemarkedet for åpnet. Ivrige sørlendinger stod klare for å sikre seg de fineste skattene. Noen prøvde til og med å sikre seg noen skatter før loppemarkedet i det hele tatt åpnet.

Kommende loppemarked

  • Mosby Bedehus - 25. mai
  • Rykene skole - 25. mai
  • Byttefest på Klimahuset - 12. mai

– Det er 15.00 vi åpner. Ingen kan kjøpe noe før den tid. Dette er fordi det skal være likt for alle, fastslår Sandved.

Går til utstyr og opplevelser

De ansatte ved dagsenteret har samlet inn «lopper» selv, men de har også fått hjelp av andre til å samle inn ulike ting. Dette er ved å sende ut lapper i nærmiljøet og i boligene til brukerne.  Alt i fra klær til badevekt er samlet inn, og lagt frem. Sandved forteller at grunnen til at dagsenteret holder loppemarked er for å samle inn mer penger, både til utstyr og opplevelser for brukerne.

– Vi får ikke så mye penger fra kommunen, så derfor prøver vi å samle inn litt selv, forteller Sandved.

Sosialt

– Det er veldig sosialt med loppemarked, både for oss, brukerne på dagsenteret og nærmiljøet, sier Sandved.

Det var ikke bare loppemarked Østbyen dagsenter kunne by på. Det var mulighet for å kjøpe blant annet is på kaféen, og derfor var  stoler og bord satt opp ute i solen, i bakgården, for de som ønskte det.

Populært
Det florerer av loppemarked over hele landet denne våren.  I Kristiansand er det flere loppemarked blant annet i bedehus og lokale idrettslag. I tillegg er vintagemarkedet i Ravnedalen og Posebymarkedet noen av de store markedene i sommer. Dette gjør at flere og flere viser mer interesse.

Kwaga Mir (13) er en av mange som har interesse for loppemarked. Hun har vært på flere rundt om i Kristiansand, og foretrekker det fremfor vanlige butikker.

– Du kan finne ting du ikke finner i vanlige kjedebutikker. På loppemarked er det ulike ting, ikke bare klær slik som det er i klesbutikker. I tillegg er det mye koseligere, seier hun.

Mir forteller at hun ikke hadde planlagt å komme innom Østbyen Dagsenter sitt loppemarkedet, men hun oppdaget det da hun gikk hjem fra skolen. Hun ble positivt overrasket over utvalget.

– Dette loppemarkedet var veldig bra, i forhold til de jeg tidligere har vært på. Her var så mye unike og ulike ting. Noe for enhver smak.

Hun forteller at det var mye hun hadde lyst på, men endte opp med noen par vesker. Hun tipser til slutt om at det er lurt å huske kontanter på loppemarked.