Satser på gjenbruksrom

Sommeren nærmer seg, og utflytting står for tur. Mye brukbart utstyr blir kastet i disse tider, og dette vil Sia endre på.

Berntsen og Tronstad (t.h.) har troen på gjenbruk, og håper at flere studenter kommer til å benytte seg av muligheten.

Vi lever i et forbrukersamfunn, hvor kjøp og kast står i sentrum. Teknisk avdeling ved studentorganisasjonen Sia har derfor opprettet gjenbruksrom for studenter. Her kan det som er skrot for noen være gull for andre.

Etter å ha kommet hjem fra et seminar i Danmark var det mange på teknisk avdeling som var inspirert av en ordning de fikk se på et studenthjem i København. Et rom der studenter la igjen ting de ikke trengte, som andre kunne komme og hente. Dette ville de også skape her i Kristiansand.

– Det var en god ide, syntes vi. Det gir studentene en mulighet til å bli mer miljøbevisste, og ikke måtte kaste og kjøpe nytt hele tiden, sier Tronstad.

Nå er det opprettet to gjenbruksrom i Kristiansand. Ett på Gimlemoen, og ett på St.Olavs vei. Konseptet er ganske så ferskt, så foreløpig står rommene ganske så tomme, men Heming Berntsen og Terje Tronstad ,ved Teknisk avdeling i Sia, er begge håpefulle til konseptet. De har troen på at dette kan bli en suksessfull ordning for studenter, og håper at dette er noe flere får øynene opp for.

–       Vi så hvor bra disse rommene fungerte i Danmark. Vi tror at dette kan hjelpe studenter i den hektiske utflyttingstida og motivere dem til å spare penger, forteller Berntsen.

På rommene finner man alt fra kjøkkenutstyr til puter. Det er ingen vakthold i rommet. Tanken er at studenter skal styre det selv. Både ved å sette inn ting, og hente ut ting. Både Tronstad og Berntsen har troen på prøveprosjektet, og er enige om at de må jo prøve, for å se om det fungerer.

–       Viss dette blir vellykket, er det godt mulig at vi utvider det og oppretter flere gjenbruksrom andre plasser, avslutter Berntsen.