Fullpakket byttefest på Klimahuset

I dag var det ordnet til byttefest på klimahuset. Køen var lang og sørlendingene ivrige etter å komme inn.

Det var mange skatter å finne, og ungene virket å være like begeistret over byttefesten som de voksne var. FOTO: Eirin Aa.Haga

Det var kakebord og sitteplasser i det ene rommet, og det andre rommet var fyllt opp med alt fra barneleker til verktøy.  Folk står i kø for å komme inn i det trange rommet. De grønne valutaene er levert ut, som er det man bytter med, og byttefesten er i gang.

– Vi trodde ikke at det kom til å komme så mange folk, og nå er det en fare for at vi blir tom for valuta, men det er veldig kjekt at det er så populært, sier Eyvind Danielsen,styreleder i Framtiden i våre hender.

Sosialt og gøy

Katrine Gregersen fikk med seg venninnene på byttefesten , og ungene ville også være med. Sammen med mange andre dukket de opp med et lass av ting de ikke trengte selv, og var veldig glad for å ha en plass å kvitte seg med det.

– Nå når våren er kommet, og man har ryddet i huset hjemme var det mye vi trengte å få ut. Byttefest er en kjempe flott tanke, og det er både sosialt og gøy, forteller Gregersen.

Tror på gjenbruk

Gregersen har stor tro på populariteten rundt gjenbruk i Kristiansand, og tror at interessen kommer til å fortsette å øke. Dette er noe hun selv er opptatt av, og synes det er kjempe flott med slike arrangement som setter lys på det og gjør flere bevisst på verdien av det.

– Folk kjøper alt for mye, så jeg tenker at det er viktig å prøve å få ned det enorme forbruket, og gi dem andre muligheter hvor de kan legge av tingene, og byttefest er jo kjekt, sier hun.

Over all forventning

Det er Grønn hverdag og Fremtiden i våre hender som arrangerer festen på Klimahuset.

Katrine Gregersen (m.t.h) synes det er veldig flott at ungene også ville være med, og lære seg verdien med gjenbruk. FOTO: Eirin Aa.H

–       Vi lagde denne byttefesten, for å prøve å redusere det høge forbruket blant folk, og bevisstgjøre folk på følgene av det. Motivere dem til å bli mer bevisst på miljøet, forteller styrelederen.

Danielsen har både et jobbmessig og personlig engasjement når det kommer til miljøvennlighet. Han har selv ikke flydd på seks år, og det er sjelden han bruker bilen. Han mener at vi alle har mye mer enn hva vi trenger, og synes det er en belastning på oss. Derfor vi han sette fokus på gjenbruk.

Les også «Et eget Finn.no»

Anonnsere mer

Interessen for gjenbruk vokser i Kristiansand. Danielsen mener likevel at det er enda mye mer potensiale, og synes at loppemarked og bruktbutikker burde bli flinkere til å annonsere og markedsføre seg.

–       Det vil jo koste litt å annonsere, men jeg tror det vil være lurt å gjøre, sier Danielsen.

Det ser ut til at det ble en vellykket byttefest. Folk kommer ut med både leker og sko i hendene. Det som ikke blir byttet bort i dag vil de gi videre til Shalam, avslutter styrelederen.

Styreleder Eyvind Danielsen presenterte byttefesten, og fortalde om hvor viktig det var å være bevisst på hva forbruket gjør med miljøet og klimaet. FOTO: Eirin Aa.Haga