På lederjakt

I tre måneder har Amnesty-studentene vært på jakt etter ny leder. Avtroppende leder Tonje Hellevig har så langt ikke mottatt en eneste henvendelse.

Avtroppende leder for Amnesty-studentene Tonje Hellevig er på jakt etter sin etterfølger (FOTO: Espen A. Kristiansen)

– Det er ikke lett, sier Tonje Hellevig.

Hellevig har de siste årene vært leder for Amnesty-studentene (AS) ved UiA, men er grunnet nye studier til høsten nødt til å gi stafettpinnene videre til noen andre. Problemet er bare at så langt har ingen vist interesse for ledervervet i den lokale studentgruppen. I utgangspunktet hadde Hellevig et håp om at hun og en påtroppende leder kunne styre AS sammen frem mot sommeren, for å sikre påtroppende leder den nødvendige tryggheten til å stå alene om ledervervet til høsten. Til tross for at stillingen har vært lyst ut i snart tre måneder har altså ingen meldt sitt kandidatur, noe som overrasker avtroppende leder Hellevig.

– Det finnes 10 000 studenter i Kristiansands-området, og likevel har vi ikke fått en eneste henvendelse, forteller en engasjert Hellevig.

Lagt brakk tidligere

Når AS befant seg i en lignende situasjon for noen år siden, ble studentgruppen lagt midlertidig på is. Hellevig var selv blant studentene som gjenopptok AS’ aktiviteter, og frykter ikke at en lignende skjebne venter den nåværende organisasjonen.

– Vi kommer nok til å holde det gående uansett, bare med lavere aktivitetsnivå, beroliger Hellevig.

Skremmende lederverv

Den nåværende lederen tror heller ikke at fremtidige ledere trenger å frykte at ledervervet vil bli for tidkrevende for mer eller mindre travle studenter. Selv studerer hun for øyeblikket på en mastergrad, i tillegg til å ha jobb på siden av  vervet. Hun tror heller at lederverv kan virke skremmende for unge mennesker, men tilføyer at hun selv har fått med seg verdifull erfaring fra tiden i AS – erfaringer hun håper andre vil tilegne seg gjennom ledervervet for lokalgruppen.

– Du lærer så mye av å ha slike verv. På videregående turte jeg så vidt å holde foredrag foran klassen. I høst var det jeg som holdt appellen i forkant av UiA-løpet.

Sikker på at AS finner en løsning

Regionleder for Amnesty Region Sør, Camilla Andersen, både tror og håper at AS ved UiA finner en løsning rundt den ledige lederstillingen.Som Hellevig er også Andersen inne på hvor stor betydning et slikt lederverv kan ha for et ung menneskes egenutvikling.

– Et slikt verv gir verdifull erfaring inn i arbeidslivet. De aller fleste opplever også at de får mye igjen rent personlig ved å jobbe med noe som er meningsfylt, forteller Andersen.

Amnestys regionsleder i Sør, Camilla Andersen (FOTO: Amnesty.no)