Sørlendingene vil til Syden

Dårlig vær i mai fører til at mange sørlendinger setter kursen mot varmere strøk.

Nystartede Flynonstop flyr stadig flere sørlendinger til varmere strøk, ifølge Ingeborg Steinsland i Berg-Hansen. FOTO: Flynonstop

– Vi har gode bookingtall for mai, forteller Ingeborg Steinsland i Berg-Hansen reisebyrå.  Ukesturene til klassiske charterreisemål som Mallorca, Tyrkia, Kreta og Kroatia er populære. Når det gjelder rutefly, så har Flynonstops nye direkteflyvninger til blant annet Nice, Barcelona og Palma de Mallorca også begynt å slå an.  Generelt er direktefly avgjørende for hvor sørlendinger velger å reise.

Mange reiser på charter

Ving kan melde om godt belegg fra Kristiansand, og har fulle fly i hele mai.  Selskapet har ukentlige charteravganger til Mallorca fra april til juni og i august og september. Salgs-og driftsdirektør Marie-Anne Zachrisson er godt fornøyd. – Vi har nå 99 prosent belegg på våre avganger fra Kristiansand i mai, noe som er veldig bra, forteller Zachrisson fornøyd.

Hos konkurrenten Startour, som i sommer flyr sørlendinger til Tyrkia og Kypros, kan de også melde om mange solgte reiser. Informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett er godt fornøyd: – Vi har solgt rundt 80 prosent av våre reiser fra Kristiansand nå i mai, noe vi er veldig fornøyde med. På landsbasis ligger tallet på rundt 70 prosent, så Kristiansand har flest reisende i forhold til antall avganger.